Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 30, 2011

HaPPY BiRThDaY SaYanG.....

Salam dan hai,

29 Jun 2011......SeLaMaT HaRi LaHiR BuaT SuaMi TeRsaYanG....

'Happy Besday to You...'
'Happy Besday to You...'
'Happy Besday to SaYanG....'

Hari nie adalah hari kelahiran en suami....semoga abg panjang umur & dimurahkan rezeki....amin...semoga kebahgiaan sentiasa bersama kita sekeluarga....Tiada apa yg dapat ayg berikan kecuali kasih sayang hingga ke hujung nyawa....




Kaulah insan yang paling ku sayang...


Tuesday, June 21, 2011

..SePi...

Assalamualaikum....

Lamanye blog aku terabai..kesian yea kamu blog..tuan kamu x endahkan kamu...huhu...bukan begitu tp semenjak dua nie mood nak update blog memang ke laut...so sepi je la blog aku..sesepi hati tuan punye bloh...hahahhaha...merepek dah....

Korang sume ape kabar????aku ni memg x berapa nak sihat skg nie...mungkin faktor cuaca kot...rasa mcm nak demam, tekak pulak perit yg amat...kepala sakit, mulut penuh dengan ulser..huhu x tertahan rasanyer...ya ALLAH kau berilah aku kesihatan yang berpanjangan...amin...

Semalam pun aku rasa sgt2 sepi....dari kul 7.00am - 3.00am hubby aku keje..tinggal lah berdua aku n aidil...sampai kan aidil pun dah x tau nak bt ape....habis digelutnye ibu...jap kang main kete sorang2...sian anak ibu..kalau ayah ada conform dia gelut ngan ayah...

K lah...nak sambung keje jap..hari Isnin ni mood nak keje lambat sket..ingat CUTI sahaja...so bile nak CUTI nie???????????


Friday, June 3, 2011

HaPPY...HaPPY...

Assalamualaikum sume....

Salam pagi Jumaat sume...semoga kalian sihat2 hendaknye, aku alhamdulillah sihat..cume hidung agak sempit, mata gatal2..alergic kot..kepala pening sikit mcm nak demam...

Hari ni aku happy sangat sbb anak kesayangan ayah n ibu dah ada kat Putrajaya...suke2...tq pada mok su n nenek yg sanggup antar aidil....

Rindu sangat kat aidil...sampai2 je umah kak long dia suh masuk...sweet sgt...gerammm tgok...mulut pun semakin byk...akal pun dah panjang....sesungguhnya memg aku ni demam rindu kot...bak kata hubby aku....

Pagi nie g umah mama pun sgt2 baik...langsung x nanggis...dah kene umpan g kedai memg la x nanggis..huhu....tapi aku sgt2 happy la...sbb dah bape hari aku keseorangan kalau hubby lewat...:(

Tapi hari nie aku dah ada teman kecik tue.....syukur2....tq ALLAH.....



p/s : Rindu masa aidil kecik2...tgok video dia gelak sorang2..huhu..


Wednesday, June 1, 2011

Isteri Oh Isteri....

Assalamualaikum sume....

Tq kepada kak zan yg telah menghantar e-mel ni pada saya yea....sgt2 berguna info nie,jom kite same2 share...peringatan utk para-para isteri.....termasuk la aku sekali.....
jom baca..........

Dosa gugur apabila suami, isteri bersalam


RASULULLAH saw bersabda, yang bermaksud: "Seorang isteri yang bermuka muram di hadapan suaminya, maka ia dalam kemurkaan Allah hingga ia dapat membuat

Begitulah besarnya harga senyuman seorang isteri kepada suaminya kerana senyuman akan mencetuskan suasana kegembiraan yang sebenarnya dikehendaki suami ketika pulang dalam keletihan.

Muka yang masam bukan saja akan menimbulkan kemarahan suami, malahan menyebabkan Allah turut murka dan kemurkaan Allah itu berkekalan hingga isteri berjaya mengembalikan suasana gembira serta memohon keampunan daripada suami.

Sesungguhnya keredaan Allah terletak pada keredaan suami. Justeru, penuh hormat dan ciumlah tangan suami sebagai tanda hormat serta meminta maaf,walaupun isteri merasakan tidak berbuat sebarang kesalahan pada hari itu.

Se hadis ada menyebut bahawa apabila seorang suami bersalaman dengan isterinya, maka gugurlah segala dosa dari celah-celah jari

Andai mempunyai anak-anak, ajarlah mereka itu untuk selalu bersalaman dengan ayahnya kerana kelaziman akan memupuk rasa kasih dan hormat anak-anak kepada orang tua.

Kebahagiaan rumahtangga terletak pada akhlak dan budi pekerti isteri. Biarpun seorang isteri itu tidak cantik tapi jika cukup sempurna layanannya terhadap suami dan berakhlak pula, tentu ia akan menjadi penghibur dalam rumahtangga.

Oleh itu wahai isteri, hendaklah berlumba-lumba untuk menjadi seorang isteri yang solehah, yang bertakwa, berakhlak mulia dan taat kepada untuk seorang isteri yang berbakti kepada suaminya, iaitu burung-burung di udara, ikan-ikan di air dan malaikat di langit selama dia sentiasa dalam kerelaan suaminya."

Jika seorang isteri mengharap cintanya berbalas, maka banyakkan mencari keredhaan Allah melalui keredhaan suami.

======================================================================
Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :

"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam disulami dengan taubat kepada Dzat yang memiliki mu."

"Sampaikanlah walau satu ayat" al hadis





p/s : maafkan ayg yea sayang...sekiranya ada mengguris perasaan sayang....