Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, July 29, 2011

SeLaMaT BeRPuaSa..

Salam dan hai,

Tak lama lagi kite akan menyambut Ramadhan...so kepada semua umat Islam diucapkan selamat berpuasa....maafkan segala salah dan silap...

Kepada en suamiku....ayg minta maaf kalau ada salah dan silap ayg selama nie.....Selamat Berpuasa sayang....

p/s : x bole bebel panjang2.....mood sgt la down hari nie...

Thursday, July 28, 2011

"BeSDaY HaRRaZ"

Salam dan hai,

Hari Sabtu lepas 24 Julai 2011, adalah hari lahir Harraz yg ke-4...
So, ..mama Harraz ajakla kite org melepak..mule aku x dapat la nak pi...sbb hubby keje kan...so sape la nak bawak aku...

Sekalinye mama Harraz nak dtg jemput lak....bukan main suke lagi Aidil bile aku kata Harraz nak dtg...dia suke sgt bile kata ada sesape nak dtg...yer la kan sbb kat umah x da kawan kan..huhu...asik pandang ibu n ayah jek...

Mama Harraz pun ada bawak bekalan...so berkelah la kami dekat2 ngan monumen tue....sambil makan2 n bebudak 2 org tu berlari-lari...

Opss...lupe lak nak bagi tau..Harraz nie adalah anak kawan aku...Yana...




Kite org btul2 menghadap ke masjid besi n tasik...apalagi suke Aidil tgok air...



Kepada yang x kenal Yana....Nie la dia Yana...member aku masa kat MOSTI dulu...



Yana n family....



Mama n Ibu & anak-anak kesayangannye.....



Aidil & Harraz



Bukan main lagi kamu yea sayang.....



Harraz dan hadiah besdaynye......



Ibu n aidil & harraz



Mereke berdua lagi....seronok sangat....

p/s : ok stop dulu disini...banyak lak keje menanti nie..huh


Friday, July 22, 2011

AiDiL & ZoO...

Salam dan hai....

Cerita nie dah lama terperam sebenarnya...cume mood nak cite tue x da..tp hari nie memandangkan aku agak boring...so time malas bt keje nie la aku luangkan masa tuk cite...

2 minggu lepas adalah anniversary aku n hubby....masa tue kite org balik kg..so singgahla zoo melaka..memandangkan aidil memg suke sgt g zoo...dia memg pencinta binatang,...huhu...mainan kat umah pun byk binatang jek.

Jom la layan gambar yg ada nie...malas nak cite panjang2...masa otw nak balik Putrajaya pun dia request lagi nak g zoo...hoho...mcm2 alasan la ibu n ayah bagi....nasib x mengamuk...


Gambar ibu & aidil harus la ada....ayah memg x berapa suke nak bergambar....menci...



Opssss.......



Wednesday, July 20, 2011

NaSiB Baikkk...

Salam dan hai,

Semalam aidil dah sibuk nak ikut ucu n angahnye balik kg...adoiii..bukan main risau lagi aku..dia tu bukan bole, kalau dia kata nak ikut nak ikut btul la tue....aku pun ckp la nanti kite g kedai eh...ucu dia pun ckp la nanti beli aiskrim eh..dia bole cakap x bole beli aiskrim nanti ibu marah...hahahha..pandai jek..

Lepas magrib tue masa dorg nak balik aku pun turun la sekali sbb nak bawak dia g kedai...tibe kat aras 2 diaorg pun nak kuar la sbb dorg park kete kat situ...nasib baik la aidil ok jek...salam2 pastu dia kata angah nak keje eh....legaaa hati aku..

Terus la bawak g kedai sbb dah janji kan...mule dia kata nak beli epal n oren...aku pn ok la, tibe kat kedai dia pun belek2 mainan la ape lagi...tp sume x kenan di hati...sbb byk pun yg dah ada kat umah...masuk2 buah oren x da lak...yg ada epal jek..terus x nak...

Pusing punye pusing...dia amek chewing gum...x bagi la aku, dia bukan leh caya..mau dia telan kang...dia pun letak balik la...last2 dia jumpa bateri...dia memg nak beli bateri, keretapi dia dah abis bateri...

So...bateri je la yg dia amek...jajan bajan sume dah lupe...BAGUS...BAGUS....


Tuesday, July 19, 2011

MaMa CuTi...

Salam dan hai,

Hari ni mama aidil cuti...mengikut perancangan hubby nak cuti, n aku pun apply cuti..kalau hubby dah cuti pasti la aku pun nak cuti...x gitewww....tp bile pk2 balik, memandangkan cuti aku x mengizinkan...so keputusannya aku nak half day jek....sbb 29hb nie aku kene cuti lagi..menemani hubby aku nak operate...4 btg gigi nak buang...huh serammm....

Tup tup sume planning x jadi....sbbnye hubby mintak tolg adik dia dtg jaga...so tinggal la aidil ngan ucu n angahnye kat umah...pg2 ibu n ayah nak g keje dia relaks je sbb ada ucu n angah....kalau kene g umah mama muke dah lain je...tanda x mau la....sehari baik sehari nak ngamuk....huhu



Ini la dia aidil n ucu aidil...

p/s : aidil x mau nakal2 yea kat umah...ptg nanti ibu balik ibu cium2 aidil...mmmuaahhhh....


Friday, July 15, 2011

TiPs TiPs...

Salam dan hai,

Tip Cinta Untuk Merapatkan Hubungan Suami Isteri.

Ni adalah beberapa tips yang hendak saya berkongsi bersama rakan2 semua, mungkin ada yg telah membacanya..Tips cinta suami isteri

* Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja asing-masing.

* Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

* Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

* Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

* Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

* Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

* Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.

* Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

* Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada di sisi.

* Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

* Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya.

* Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.

* Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahaja yang anda tahu pasangan pasti menyukainya.

* Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yang kelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.

* Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isteri melahirkan anak dan suami yang berkerja keras \ menyara keluarga.

* Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu.

* Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya.

* Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan anda mencapai matlamat tersebut.

Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu. kalau ada tips2 yang lain boleh kita berkongsi lagi.

Wednesday, July 13, 2011

4th anniversary

Salam dan hai,

07.07.07 - 07.07.11

Pada 7 Julai hari tue adalah hari anniversary aku n en hubby.
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...amin...Semoga hubungan kite direstui oleh-NYA...

Aku pun x belikan hubby hadiah..hehehe...sbbnye besday dia baru je lepas...aku beli kek saje...tp hubby ada belikan aku hadiah....tq sayang....luv u so muchh....mmmuaahhhhhhhh




Nie la kek yg diusung dari Putrajaya sampai ke kg...nasib baik sampai kg cantik lagi..huhu