Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (10) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (343) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 18, 2009

MaJLis IkaTan MesRa BKP......

Salam sume.....

Hari Jumaat 13 Nov 2009, hr tu,opis aku ada Majlis Ikatan Mesra..tujuannyer adalah utk meraikah majlis hari lahir & jugak majlis perpisahan bg pegawai2 yang bertukar...agak meriah jugak la sbb kali nie bt kat ruang legar tu kan..biasa bt dalam bilik meeting jer...Salah sorg yg bertukar tu adalah bos aku...huh En Henry dah tukar lak...x dapat aku nak rujuk2 kat dia lagik...Korang layan la gambar masa majlis nie...x da ape lg dah nak cite...



Friday, November 13, 2009

...BeLaJaR CaKaP...


Skg anak aku tgah sibuk nak belajar cakap...sebelum nie perkataan pertama dia ckp "AYAH"..erm bengang gak la si ibu ni sbb dia x reti2 nak sebut ibu...huhu..pastu yg dia tau 'NaK NaK'...dengan pelat2 dia laa...Kalau korang nak tau kan dulu dia panggil aku "Da...Da..."sabo je kan...panggil nama lak...mane ntah dia dengar,,maybe dia dengar ayah dia panggil kot..Tapi skg dia dah pandai dah panggil "Bu...Bu"...suke la aku bile dia dah pandai panggil..

Byk jugak perkataan yg dia sebut skg nie...ape yg kite ckp sume dia ikut...so kene la hati2 ckp...aku kat opis suke ckp "majidddd jer"(ni org2 kat opis aku je yg tau perkataan nie...member aku kata makna dia ala2 mcm geli jer...cam tu la...btul x ziah????) kononnyer balik umah nak cover la...tp kdg2 terckp...anak aku pun ikut la aku ckp majidddd tu...tp dia pelat sikit la..dia sebut ajidddd....heheh sabar je la...

Seronok gak tgok dia dah start2 byk ckp nie...ibu mane kan yg x suke anak dia dah pandai ckp kan...."SAYANG ANAK IBU NIE....MMMUUAAHHHHH"



Aidil tgok ape tue????masa ni tgah tunggu ayah balik kusus.....rindu ayahh....

Aidil bersama ABC nyer.....sonok dia dengan ABC tue...


Suke sgt menyangkung aidil nie...butang terbukak tu...dah nampak pampes...





Wednesday, November 11, 2009

KeRoNsaNG...


Salam....kwn2 sume...
aku ada jual keronsang, sape2 nak tgok bole la jenguk2 kat sini
http://aksesoriwanitamelayu.blogspot.com/
SeLaMaT MenCuCi MaTa






Saturday, November 7, 2009

AiDiLFiTri 2009...

X da ape pun nak cite, cume nak cite pasal hari raya yg dah berlalu tu...tahun ni aku raya kat kg aku...huh seronok tue...sbb raya umah sendiri kan...umah mak mertua pun ok gak...raya tahun ni kami sekeluarga sedondon...tahun lepas x dpt sbb aidil kecik lg so x da la baju melayu saiz dia..lg pun rimas lak tgok kecik2 ni pakai baju melayu..okey tahun ni baru boleh...thn ni kire complete la dgn songkok n samping...huhu...bergaya sungguh teruna aku tue...tp syg tersentil lak BOTOL SUSU dia tu...

Gambar b'sama FamILy T,SyG di pagi HARI RAYA 2009..

Di petang HARI RAYA 2009...Aidil pun dah salin baju dah...al maklum la dah comot dah...

....KaMi sEkeLuaRgA....(BeSar JugaK KaN)

Aku & AnAk KeSayanGanKu....

AkU & SuAmI KeSayaNganKu...


p/s: luv uolls....


Thursday, November 5, 2009

..."MeNGaNdUnG & MeLahiRkan"....

Selepas 2 bulan berkahwin aku disahkan mengandung..masa aku start ngandung ni aku keje kat MOSTI..tp ms tu kirenyer perut aku x nmpk lg la..member2 kat MOSTI x sempt tgok aku membuyut la..aku dpt transfer ke Johor...sbb ikut suami aku yg ketika tu keje kat Batu Pahat..aku dapat kat Jabatan Insolvensi Malaysia,Caw Muar.Perjalanan aku tiap2 hari dalam lebih kurg sejam la utk sampai opis..

Okey bebalik pada cerita aku ngandung k..start ngandung aku ada la alahan sikit2...pg2 kalau lepas bfast aku mesti muntah balik..sampai kdg2 tu mls nak mkn..tp lapar la plak..pastu muntah yg sampai dah x da ape nak kuar tu...peh seksa ko..aku berulang g keje naik bus..betapa peningnye aku dok dlm bus tu ms awal2 ngandung,,penah dah x tahan nak muntah,trun je bus trus muntah (nasib sempat)..tp aku gagahkan jugak la...sbb keje kan...dan hr2 seterusnya pun mcm tu jugak la...sampai la usia kandungan 3 bulan baru la aku x mabok dah...selesa sikit idup aku nie...sampaila 8 bulan...
(due date aku 3.5.2008)



Nie lah antara gambar aku masa pregnant...kecik kan perut aku...masa ni aku 7 bulan...



Satu hari masa tu 29.3.2008(hari Sabtu) aku balik kg Muar (ms ni aku dok BP kirenye balik kg la..padahal dekat je) tido la st mlm kat Mu
ar..perut aku ni asik x selesa jer..baby asik mengeras,biasa kalau dah 8 bulan memg camnie...jd aku pun relaxs je la..hari ahad tu aku balik BP semula..otw balik tu suami aku ckp, "sy rasa awak ni besalin cepat la" ish aku kata yea ke???k lah kite org pun teruskan la perjalanan...tibe umah aku pun biasa je la..ms tu dekat magrib dah...so pas magrib tu suami aku g umah member dia,member aku gak la (faiz n ct) lepak sana..ms tu ct dalam pantang...lepak sampai kul 12.00am..aku ni mcm dah x senang duduk dah...(dlm hati dah takut dah kot2 nak besalin ke)...

Dalam kul 12 lbh sikit aku ngan suami pun balik umah..x thn nak buang air kecik ni tp takut nak g toilet takut ada tanda nak besalin..sbb aku rasa mcm sakit dah kerap...aku gagahkan gak..memg sah dah ada tanda nak besalin..ms aku ni tanda darah...cpt2 aku jerit panggil suami aku n ckp kat dia yg dah ada tanda..kelam kabut gak la masa tu sbb aku x prepare ape pun...baju aku pun x pack lg..baju baby lg la x beli pun lg...

Suami aku pun kol member dia mintak tolg antar,sbb ms tu kete kite org rosak...aku plak capai je ape yg patut masuk dalam beg,suami aku tanye nak g terus ke nak tgu esok pg..aku ckp x tau la..dia kata g je la sbb first time kan...mane nak tau sgt..dalam kul 2.30 gerak la g hospital...sampai je hospital guard kat luar tu suh la sku dok kusi roda tu..tp aku x nak la sbb aku rasa sihat lg n bole jalan sendiri..jalan la sampai ke dewan besalin Hospital Batu Pahat....aku pun terus bg buku merah tu kat nurse...dia kata x sampai lg dew...sebulan lbih lg...x pe la masuk dalam...then dia suh suami aku g reg kat bawah...n pesan suh bawak baju baby n pampers...laki aku pun kelam kabut la jugak g cr pampers...(ms tu dia x tau pun keadaan aku kat dlm tu..ntah nak besalin ke ape ke)...ms kat dalam bilik tu nurse suh timbang n cek air kencing...then dia cek jalan...opsss...dah 4cm la...eh biar btul..dia org pun amek tempat scan tu..scan baby 2.6kg..doktor kata dah bole kuar la...lg pun memg dah nak kuar...dia org cek jalan lg...sampai air ketuban pecah...trus jaln bukak besar...
Dalam kelam kabut gak aku naik kusi roda g labour room...masa ni aku still tahan sakit lg la..dia org pasang la segala alat tu...aku x berani nak tgok side kanan aku sbb aku dengar bunyi alat2 dia tu...gunting ntah ape la...ishhhh seram siot...doktor cek jantung baby..sume ok la...
Start lbh kurg kul 3.30am aku mula sakit hilang sakit ilang...nasib baik ada doktor pelatih tu baik sgt,dia urut kan pinggang aku yg mcm nak tercabut tu..dia pesan kat aku sentiasa la baca ape2 yg kite tau...aku pun x henti2 baca la(thanks yea doktor)...Ada sorang doktor standby...doktor lelaki..kalau x silap nama dia Dr Azlan kot...malu gak aku tp nasib bukan dia yg ssambut...masa ni dia dok tekan2 perut aku la...aku pun cube push la masa sakit dtg tue...doktor tanye nak panggil suami x???aku kata bole jugak..then dia nak panggil tgok husband aku x da kat luar (balik cr pampers) sdey jugak la...tp aku gagahkan jugak la...

Bidan kata kepala baby dah nampak dah...sikit je lg...aku pun dengan kekuatan yg ada meneran dgn sekuat hati....akhirnya pada jam 5.20am (31.3.2008) kuar la seorang bayi lelaki seberat 2.21 kg(kecik je sbb kan x cukup bulan lg).....alhamdulillah....semua selamat...bidan pun tunjuk jantina kat aku...aku x sempat pgg lg sbb dia terus bawak g ICU...kan x cukp berat tu kan...then nurse bg aku minum milo + susu kot....st gelas suh abiskan....
Bidan pun meneruskan kejenya dgn menjahit luka tu....terasa la setiap benang yg dia tarik tue...tp sakit lg ms nak besalin tu...sempat lg dia berborak tue...bile dah siap tue dia ckp 3thn lg br masuk sini lg tau(sambil gelak2) aku pun iakan la...dia kata yea ke nanti thn depan muke awk lg....aku ckp insyallah x la...

Selepas 1 jam aku berehat, nurse suh bgn sbb nak bwk aku g wad..sampai aku selesai sume ni husband aku x sampai lg....huhuuhu...(sdey jugak)aku bgn je trus x thn nak muntah...nurse kt tunggu jap, aku dah x tahan trus muntah jer...aku ckp kat nurse tue sori la..dia kata x pe la...dah keje dia...pas siap sume dia suh aku trun dok kat kusi roda...aku pun dok n dia tolak aku g wad...sampai kat pintu luar dgn harapan suami aku x da...tp upenye x da jugak beg aku je yg ada...nurse pun amek kan beg aku..dia kata nanti dia pesan kan ngan suami ckp aku dah dlam wad...Nurse pun tolak aku sampai wad...
Sampai je kat wad aku pun naik la atas katil,nurse suh rehat.....aku pun baring la..x lama pastu dalam kul 7.30am, suami aku pun sampai...aku pun tersengih2 la...dia terkejut bile tgok aku sengih2...dia kata dah besalin ke blom nie....ya allah aku kata dah la...dia semacm x caye..aku pun cerita la ape yg terjadi..dia kate x pe la janji sume dah selamat...dia pun mengucup dahi aku...syahdu lak rasa...ms tu dia x dpt la tgok baby lg...mak aku n kak azie (akak ipar) dtg melawat aku...Tgahri tu nurse suh aku mandi sbb suhu bdn aku tinggi sikit....nasib baik aku x demam...
Ptg 2 jugak doktor kata dah bole balik tp baby tinggal la sbb dia kene dok ICU 1 hr...dok nak cek..sebelum balik tu dok nak cek jahit ok x..sekali lg kene selok...peh bengang gile dok laki ms tu...muda lak tu...ishhhh malu la..jahit sume ok then dia benarkan aku balik..sebelum balik aku singgah kat ICU baby...tgok anak aku...masa ni la suami azankan anak aku..masa ni aku tgok anak aku gelap sgt...tp memg dia gelap pun..jap g gambar menyusul yea...Esoknyer baru aku amek dia sbb dok kata ok x da masalah..Aku & suami telah sepakat tuk nama kan dia MUHAMMAD AIDIL ISKANDAR .Harap korang happy tgok gambar2 dia yea.....zassssss...............




2 bulan


4 bulan

6 bulan

7 bulan

1 tahun



1 tahun 2 bulan


1 tahun 6 bulan

1 tahun 6 bulan

1 tahun 7 bulan

Nie lah wajah terbaru aidil.....

SaaT PerKenalan Aku & Suami....

Ada la yg tanye kat aku mcm mane aku kenal ngan suami aku ni kan..xcly aku kenal dia masa zaman aku belajar kat kolej dulu..AKADEMI INFOTECH MARA skg dikenali sbg KOLEJ POLY-TECH MARA, BATU PAHAT,(terletak di Bangunan Tabung Haji, Jalan Timah Sari, Batu Pahat) masa tu aku rasa aku dah sem 3..then kene dok umah sewa..aku ngan kawan2 aku yg lain pun sibuk la survey umah sewa kat Taman Bukit Pasir tu..(agak berdekatan jugak ngan kolej aku tu la)kalau x silap aku bapak Ju yg carikan umah tu...

Kami pun dok la umah tu...sewa RM380,aku dok dgn geng2 aku (KAK AIDA,SHIDA,INA,EILA,NADIA,KAY,WAWAN,SITI,AISYAH & AKU),10 org satu umah tu...betapa la riuh nyer umah anak dara nie..setiap kali tibe besday kite org akan sambut n mesti ada yg surprise...st hari tu aku x ingat la besday sape, kiteorg dgn riuhnyer siap sedia beberapa baldi air utk disimbah pada tuan punye besday..tgah dok seronok2 kan pak cik POSMEN (jiran selang beberapa buah umah), marah kite org sbb bising sgt kot..last2 sume masuk...diam jer..aku ni sebenarnya dah kuar tajuk lak nie...tapi x pa la jap g aku cite pasal perkenalan tu..aku rindu sama KORANG..............(byk kenangan kite org)ops lupe lak nak cite..kite org ni kalau nak g dating kan pakwe amek kat LORONG tu tau sbb x nak jiran2 nampak..kang mati dia bg tau ngan tuan rumah..tuan rumah kite org ni baik jugak la...dia pun mcm x suke la kalau ada lelaki amek kat umah ke...

Okey skg cite pasal perkenalan aku plak...dulu laki aku n family dia tender kat canteen sekolah (Sek.Rendah Arab Bersepadu) x jauh dr umah kite org n umah dia...sebenarnya umah dia dulu berdepan ngan umah sewa kite org (Jalan Putih, Taman Bukit Pasir), jadi tiap2 ptg bile laki kau dah abis keje ni dia akan balik umah naik van,,,so kite org panggil dia abg van...then dia selalu singgah umah kite org bg makanan,waktu tu aku x penah pun amek port...

Ada satu malam tu member aku dah kunci pagar...n sume pun dah masuk..x lama pas tu kiteorg dengar mcm ada org gegar pagar..terkejut gak masa tu..kite org pun pakat tgok la...alih2 ada kete control kat luar tu..memula pelik la sape yg main...kite org amek je la,atas kete control tu ada la sekeping kertas..upenye kete 2 dtg dr umah laki aku ni la...dia n kawan dia (WAN) punye keje...kite org bawak masuk la kete tu..dia org control dr jauh..dah bergerak2 kete tu dalam umah..dalam kertas tu dia ajak kite org sume g makan..dia nak belanja...kite org nak KFC tp dah mlm kan...so g kedai makan kat BUSTAND lama tu..ape nama dia ntah..tp ada ISKANDAR gak...laki aku ni minat tul nama ISKANDAR...dulu dia menyamar nama ISKANDAR...oleh kerana terlampau suke nama tu anak kite org pun ada ISKANDAR gak....

Member2 umah aku bg no phone aku kat dia, kononye aku kan line Johor nanti kalau dia nak kol murah la..dia pun kol la aku...dia kata nama dia ISKANDAR aku pun ia kan je la...n dalam phone tu la dia bg tau nak kuar kol bape sume...ms tu kite org kuar kul 9 lbh kalau x silap..dia ngan member dia & kite org 8 org (wawan n nad x ikut)..g la makan...borak2 la ms kat kedai mkn tu...pastu dia bawak la kite org pusing2 BP..

Keesokkannye...dia kol aku...dia ajak kuar lg...ayat dia lebih kurg mcm ni la...

Yan : Awak jom kite kuar makan...
Aida : Nape awak ajak saya, kalau nak ajak kenela ajak sume..nanti ape kwn2 ckp..
Yan : Awak ajak la siti..esok saya bawak la kwn yg lain pulak...gilir2...
Aida : Amboi!!!!ok lah, on la..

Hari berikutnye pulak, dia ajak aku lg....dah hr2 seterusnya ...di sini la bermulanyer bibit2 cinta kami...dia sebenarnya bukan nak jadi kan aku awek dia pun...tp org kata ape,,,dah jodoh kan...start dr hr nie..aku hr2 g mkn ngan dia,,,dah sememangnya aku x masak kan masa bujg tu...

Lama jugak la kami bercinta...aku habis study 2003, then aku keje kat Bee Pee sebelum aku keje kat Putrajaya nie (2005 ke Putrajaya)...kami pun merancang utk bertunang,pada tanggal 01.01.2006 aku selamat bertunang, dan tempoh selama setahun hidup...selepas setahun setengah bertunang kami pun bernikah pada 07.07.07...

Begitu la kisah cinta kami ber2...

p/s : gambar ada tapi x scan lg la...dulu2 kan amek pakai kamera biasa tu..nanti kalau ada gambar aku post kan eh...


Wednesday, November 4, 2009

07.07.07 (HaRi PeRniKaHaN & PerSanDinGaN)


...PERNIKAHAN...

Salam..... Aku sebenarnya bukan baru kawen pun, tp aku cite pasal hari perkahwinan aku dulu la...aku pun baru je join blog nie..so terlebih dulu aku nak cite pasal nie la...tajuk ats tu adalah tarikh nikah aku 07.07.07...Kami sah menjadi suami isteri lebih kurg pada jam 2.00ptg...

Aku sepatutnya nikah jam 10.00pg..tp 2 hr sebelum aku nikah pak imam dtg umah...dia bg tau yg pada 07.07.07 jam 10pg tu dia ada hal..menyambut sape ntah kat Tangkak....aku agak bengang jugak la..patutnye dah tanggungjawab dia kan..kene la nikah kan aku dulu...dia bg aku pilihan sama ada nak nikah mlm 06.07.07 ke atau ptg 07.07.07...dah sememangnyer aku nak 07.07.07 kan..jd terpaksa la nikah lambat sikit...
Korang tgok dulu la gambar sepanjang majlis pernikahan kami yang berlangsung di MASJID JAMEK KG PARIT PINANG SERIBU,MUAR,JOHOR....(skg masjid ni dah dirobohkan dan dibina masjid
2 tingkat..bermakna lg b
esar la)



Sah bergelar isteri kepada MOHD SUFFIAN BIN OSMAN dengan skali lafaz...alhamdulillah...








...PERSANDINGAN.....

Selesai nikah dalam pukul 2.30pm....aku dgn kelam kabutnyer salin baju,touch up sikit2 je & terus sanding, rombongan kompang dah lama sampai...terpaksa la mereka tunggu...nasib baik ada sepupu aku ahli kompang tu....

So dalam pukul 3.00pm tu aku sanding la...mak andam aku kata first time dia jumpa pengantin mcm nie...tp nasib baik sume ok....kawan-kawan aku pun ramai gak yg dtg...ada yg tunggu aku sanding ada jugak yg x...sbb dah lambat kan...
Lepas berarak kami mkan dulu baru bergambar kat pelamin...sbb kesian kat pihak lelaki...dia org mesti dah lapar masa tu....so mkn la dulu...Aku makan pun dah x selera..al maklumla dalam keadaan kelam kabut tu...

Antara gambar-gambar di hari bersejarah tu....


hahahha....aku kelakar la masa nie...x tau nak tgok mane sebenarnya....malu la plak nak pandang muke dia je.....

Kek ni disupport oleh kakak aku...sedap gak kek nie...thanks yea kak uda...
Erm sedapnyer makan kek tue...aku x mkn pun tue...acah jer...


Nie la antara gambar kenang-kenangan aku....moga korang enjoy yea tgok gambar nie....

p/s : luv u so much sayanggg...................