Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Sunday, March 27, 2011

KeRePeK...

Salam dan hai,

Hai korang..ape kabar sume...
Huh...lama sungguh aku x mengupdate blog kesayangan nie....
Bz katenye...yea ke bz????malas sebenarnya...

Sebenanrnya aku dah ada kat kg skg nie....
Husband ajak cuti sbb dia nak sattlekan KEREPEK....hhehehhe

So, dengan kesempatan nie aku pun nak promote la kerepek yg ada kat kedai kami nie....
Sape2 yg nak order bole la menghubungi aku yek...

Nie antara gambar kerepek yg aku snap...actully, pelbagai jenis kerepek ada...tp nie la yg paling glamour....kite org ada bt pelbagai jenis saiz....bergantung pada permintaan....mane2 yg berada di sekitar Putrajaya/Kajang/Bangi dan Cyberjaya penghantaran adalah PERCUMA yea....



KEREPEK SINGKONG

Kerepek nie bole tahan la sedapnye....yg ni kat opis aku ada bawak...sesape nak bole la cr aku yea....utk kunyah2 sambil tgok tv....sedap woooo..........


KEREPEK PISANG

Kerepek pisang nie mak mertua aku buat sendiri....pun bole tahan sedap la....

p/s : Sesiapa yg nak order bole email ke kerepeksedap11@gmail.com



Saturday, March 12, 2011

SuaTu HaRi YanG MaLanG...

Salam dan hai,

Dari sehari ke sehari aku nak cite...tapi mood nye ngak ada...
Kisahnye mcm nie...ada la satu malam tue...
Kami sekeluarga n adik ipar ke Bangi....plan asal nak cari barang dapo...
Tapi tibe2 tertukar plan...

Yang jadi sbb aku nak cite sgt ialah sbb byk benda yg malang terjadi...adoii...ape la silapnye..

Mule2 pegi la tempat selalu aku amek keronsang tue....baru dalam 3 @ 4 minit sampai n tgah dok belek2 la...alih2 aidil kata nak kencing....aku pun cpt2 la nak bawak g toilet...tapi sayang dia memg dah x tahan rupenyer....terkencing la dia kat atas lantai tue....

YA ALLAH...dugaan btul

Kiteorg pun tanye la org yg jaga tue....

husband : bang ada mop x???

penjaga kedai : ada...knape??

husband : anak terkencing nie....

penjaga kedai : kejap yea....

Ok la...aku pun angkat aidil g toilet....brader kedai pun bawak 2 mop, jadi husbnd pun tolg la mop....aku pun x tau la dorg ada ckp pape ke....sbb aku g sattle aidil...

Lepas tue trus aku suh adik ipar bawak aidil kat kete sementara aku nak pilih brooch....nak pilih bukannye senang...kene jugak berhati2, kang org x suke susah plak...sbb bukannyer aku nak pakai sendiri.....sbb aku nak jual kan...

Dalam dok memilih2 nie...tetibe brader tue yg tgah angkat mop geleng2 kepala, dia tanye mcm mane bole terkencing kak??????aku senyap jek,...abis aku nak jawab ape kan, dah namanyer budak...aku pun salah jugak..nape kuar x pakaikan dia pampes kan...sbb biasanye memg kuar pun dah x pakai....

Tapi laki aku yg jawab....dia kata x tau la mcm mane leh terkencing....

Dalam dia mop2 tue kiteorg pun pilih la....aku dah perasan dia dah 5 @ 6 kali mop....x kan nak mop sampai 10 kali kot,...padahal kiteorg dah siap pilih tinggal tunggu dia utk kire jek....tunggu punye tunggu x siap2....hangin pun ada tau....

Pastu tgok dia turun bawah plak...ingat nak letak mop, sekali naik bawak mop lagi...dok mop lagi...kite org pun dah x tahan tgok dia bla je la....aku x tau la nape dia x layan kiteorg dulu...mungkin dia geram kot kene mop kan....tapi bukan la b***k kan...sampai nak byk kali sgt....trus rasa mcm x nak lagi borong brooch ngan dia...

x jadi borong brooch.....husbnd g kedai bundle lak, nak cari tali pinggang...jurujual dia pun mcm hape jek...adoii la, muke memg masam gile la, bile tanye harga jawab pun mcm ape....husband mintak kurg dia bole bt gaya belagak dia mcm ganggster...gerammmmmmmmm aku tau...

and....peristiwa yg last sekali....g plak makan, dah la servis lambat, nasib sup dia sedap..hehehe...

tgah aku syok2 makan, husband bole tertendang air lak...dah tumpah plak...adoi nasib x kene org ok....x lama ada budak tue mop, aku pun ckp la sori dik eh....dia kata x pe kak...nasib dia ok n senyum jek....

tue la kisah malam yg x berapa best.....trus g uptown bangi jap jejalan...dapat la selendang selai...hehehe



p/s ; aidil tolong la jangan buat lagi yea......


Friday, March 11, 2011

TerKenanG SeJaRaH Itu....

Salam dan hai,

Tibe2 kan aku terkenang suatu masa tue tau...
korang nak tau x masa bile tue...
huhu..tapi sedih lak...

Sebenarnya kan aku teringat masa gugur tue...
Kalau x gugur mesti aku dah besalin kot skg nie,
Tapi x pe la...belum rezeki kami lagi n mesti ada hikmah di sebalik ape yg terjadi tue...

Semua yg berlaku pasti ada hikmahnyer...

Tuesday, March 8, 2011

InGaT Ke erK????

Salam dan hai,

Aku baru je habis kursus...
seronok la belajar excel tue...byk formula yg dipelajari,
n banyak jugak latihan yg diberi tadi...besh2...

TAPI kan....ingat ke lagi erk formula tue...
silap2 hari nie belajar, esok lupe dah..hehehh...

harap2 aku masih ingat lagi kan...sbb sgt2 berguna benda2 tue sume,
ok lah...jam pun dah nak dekat jam 5....aku mau pulang....

bubye sume.....

KurSuS

Salam dan hai,

Huhu...aku dalam kursus skg nie...sempat lagi tue...
Mesti la sempat kan, kata tengah rest nie...harus lah jenguk blog...btul x???

Aku kursus kat MOF jek nie..
Kursus excel....saje jek nak cukup kan 7 hari kan...
Sambil tue leh la aku timba2 ilmu...leh gtu erk...

Org g kursus memg nak timba ilmu...aku nak cukupkan 7 hari...heheheh...
Aku pun ada gak keje gune excel nie...tue la pasal aku kene g belajar excel nie....bagi mahir kan lagi kan...

Ok2...dah nak start dah nie...
Bubye

Friday, March 4, 2011

TeRkeJuT IBu

Salam dan hai,

Sebenarnya cite yg aku nak cite kan nie berlaku 2 hari lepas....dek kerana x kesempatan nak update, so hari nie baru aku leh cite kan...

Masa malam tu...aku tido awal sbb aku tidokan aidil so aku pun tertido...husband pun sama tido awal jugak, tp memasing x solat Isyak lagi masa tue....aku pun pasang alarm dalam kul 12.00 am...

Banyak kali gak alarm aku bunyi...tp aku tutup jek....sampai la dekat kul 2.00 am, aku pun terus bangun n kejutkan husband sekali...bile aku dah siap solat aku pun dok kat dapo basuh botol susu aidil...masa nie husband aku tgah solat dalam bilik solat....

Tengah aku dok basuh botol sambil berangan-angan, tetibe aku rasa mcm ada sesuatu kat sebelah kipas berdiri yg dekat2 ngan dapo tue...aku pun pandang la, siap 2 kali aku pandang....lor aidil ke, terkejut beruk la aku sbbnyer langsung x bunyi dia jalan, pastu x da pun dia panggil2 aku...adoii aidil bt terkejut ibu la....

Pas tu baru dia bersuara..tanye ayah mane????ayah mane???

Terus aku dukung masuk bilik semula, kalau x kang jenuh nak layan dia pagi2 bute tue....dia pun mcm x nak tido dah...tapi aku buat duno jek...aku baring jek x layan dia...lelama dia tertido gak..

Adoii....berderau tau jantung aku...ingatkan ape...




p/s : Ishh..aidil ni lain kali jgn bt cam tue tau...fengsan kang ibu....


Tuesday, March 1, 2011

KeNe TiNdiH / SleEP PaRaLYsiS....

Salam dan hai,

Minggu lepas dapat e-mel daripada sorang kawan...

E-mel nie pasal "kene tindih/sleep paralysis".Aku nak share e-mel nie dgn korang la..selamat membaca sume.....

Janganlah kite ni selalu tuduh hantu le, jin le....tahyul semua tu.Fenomena kene tindih...kepercayaan dan kebenaran..
just to share.... aku baca segmen pengalaman menyeramkan dalam book and readings, byk sgt orang dok citer pasal pengalaman kena tindih ni....... betul ker kena tindih disebabkan gangguan makhluk seperti jin atau hantu?

Orang ramai describe kena tindih seperti takleh gerakkan seluruh badan,hujung jari, terasa berat kat dada...nampak mender2 pelik2 (hantu, makhluk hitam dan sebagainyer) ....
kalau aku tanya sini, mesti ramai jawab pernah kena....aku pun jujur pernah ade pengalaman kena 'tindih' ni masa skolah menengah dulu....aderla dalam 3-4 kali jugak....masa tu aku sedar...boleh bukak mata separuh..... aku tau aku sedar...tapi takleh gerak...kadang2 geram, sbb takleh gerak.....pastu 5 minit baru leh gerak....aku dulu pun takut...mmg ingat kena hempap dah...lps boleh gerak tu seram sejuk jer... tapi, setelah aku masuk U belajar pasal tubuh badan manusia..... baru la aku tau kebenaran dia.... ni aku nak citer sket pasal fenomena hempap/tindih atau nama medical nyer 'sleep paralysis'

Sleep paralysis atau dimelayukan 'lumpuh waktu tidur'...adalah condition yang terdiri daripada of course la paralysis (lumpuh) yang temporary (sementara).. ... temporary paralysis ni selalu berlaku bila time2 nak tido (hypnagogic paralysis) atau baru2 bangun dari tido (hypnopompic paralysis)

ok, normal badan manusia bila tido, bila masuk stage tidur yang nyenyak atau REM (rapid eye movement.... .waktu nyenyak ni, bijik mata kiter gerak2) stage.....otak akan bagitau badan kita suruh rehat....so, badan kite kira macam switch off kejap....REM atonia (tader muscle tone)......

ok, otak kiter pun ader switch off button....dipanggil reticular activating system RAS.......bila otak dah switch off badan, dia pun auto switch off RAS ni...so tinggal automatic function (degupan jantung, bernafas etc.) jer yang on....kirenyer screensaver laaa or hibernate... so,, bila kita bangun, RAS switched on balik......kita sedar fully awake state....tapi kadang2, electrical signal tak diactivate kan oleh otak suh switch on balik badan kiter.... maka masa tu laa badan kita lumpuh seketika... before otak activate balik....mmg menakutkan tapi benar.... tapi paralysis tu tak semestinyer complete atau full..kadang2 partial atau sebahagian jer...tu ader yang boleh gerakkan ibu jari, tp badan lain lumpuh etc.....
Satu lagi, sleep paralysis ni selalu jugak datang skali dengan hallucinations(halusinasi la) either dalam bentuk auditory (dengar bunyi pelik2), visual (nampak mender bukan2) atau tactile (deria sentuhan, terasa mender sentuh/hempap dll..)

Sebab2 atau mender2 yang boleh mentrigger sleep paralysis:
1. tidor dalam posisi terlentang terlalu lama
2. jadual tidur yang tak tentu arah (irregular sleep clock)
3. sleep/rest deprivation (tak cukup tidor la ni...penat sgt)
4. stress yang byk kat otak...masalah keluarga, kewangan bla2
5. pertukarangaya hidup secara tiba2 ( macam biasa dok rumah jer, tetiba esok gi panjat gunung, kayuh beskal....heheh extreme sgt contoh aku ni)
6. orang yang ader penyakit narcolepsy

So jangan lagi kata kena hempap ngan hantu.. Korang lagi hantu sebenornye.........tapi kalau korang yang terutamanaya kaum wanita tu kalau celik jer mata tiba2 kena tindih dek laki jangan la korang baca ayat Kursi tu..nanti tebakar lak laki..bacalah

Alhamdulillah!!!!

p/s : Begitulah cerita daripada sorang kawan aku masa sama2 belajar dulu....

iSnin Oh IsniN...

Salam dan hai,

Salam pagi isnin sume...
hari isnin nie memg la sangat blurr kan...rasa mcm belum puas jek cuti dah naik keje balik...hujung minggu lepas aku hanya dok umah saje x da kemana....

Setelah beberapa kali hujung minggu asik x da je kat umah...so, semalam pun operasi mengelap habuk bagai....huhu...sangat banyak habuk la...lemas aku..

k lah kang aku muncul lagi yek...pagi2 isnin nie biasa memg ada keje jek...sattle keje dulu la...

bubye....




p/s : Gambar ni x da kene mengena pun....saje nak jaja pic kami...gambar ni masa kat Penang...ada la dalam 2 tahun lepas kot....see aku masih kurus lagi....hahhaha....skg...???????