Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 9, 2013

CiRi-CiRi WaNiTa SoLeHaH

Assalamualaikum.....

Semoga dapat dimanfaatkan & dijadikan renungan kita bersama...Peringatan untuk diri ku juga...Thanks to iluvislam di atas info yg sgt2 berguna...INSYALLAH..

Tidak banyak syarat yang dikenakan oleh Islam untuk seseorang wanita menerima gelaran solehah, dan seterusnya menerima pahala syurga yang penuh kenikmatan dari Allah s.w.t.

Mereka hanya perlu memenuhi 2 syarat iaitu :

1. Taat kepada Allah dan Rasul-Nya
2. Taat kepada suami

Perincian dari dua syarat di atas adalah sebagai berikut :

1. Taat kepada Allah dan Rasul-Nya

Bagaimana yang dikatakan taat kepada Allah s.w.t. ?
- Mencintai Allah s.w.t. dan Rasulullah s.a.w. melebihi dari segala-galanya.
- Wajib menutup aurat
- Tidak berhias dan berperangai seperti wanita jahiliah
- Tidak bermusafir atau bersama dengan lelaki dewasa kecuali ada mahram bersamanya
- Sering membantu lelaki dalam perkara kebenaran, kebajikan dan taqwa
- Berbuat baik kepada ibu & bapa
- Sentiasa bersedekah baik dalam keadaan susah ataupun senang
- Tidak berkhalwat dengan lelaki dewasa
- Bersikap baik terhadap tetangga

2. Taat kepada suami

- Memelihara kewajipan terhadap suami
- Sentiasa menyenangkan suami
- Menjaga kehormatan diri dan harta suaminya selama suami tiada di rumah
- Tidak bermasam muka di hadapan suami
- Tidak menolak ajakan suami untuk tidur
- Tidak keluar tanpa izin suami
- Tidak meninggikan suara melebihi suara suami
- Tidak membantah suaminya dalam kebenaran
- Tidak menerima tamu yang dibenci suaminya
- Sentiasa memelihara diri, kebersihan & kecantikannya serta rumah tangga

Faktor Yang Merendahkan Martabat Wanita

Sebenarnya puncak rendahnya martabat wanita adalah dari faktor dalaman. Bukanlah faktor luaran atau yang berbentuk material sebagaimana yang digembar-gemburkan oleh para pejuang hak-hak palsu wanita.
Faktor-faktor tersebut ialah:

1) Lupa mengingat Allah.
Kerana terlalu sibuk dengan tugas dan kegiatan luar atau memelihara anak-anak, maka tidak hairanlah jika banyak wanita yang tidak menyedari bahawa dirinya telah lalai dari mengingat Allah. Dan saat kelalaian ini pada hakikatnya merupakan saat yang paling berbahaya bagi diri mereka, di mana syaitan akan mengarahkan hawa nafsu agar memainkan peranannya.
Firman Allah s.w.t. di dalam surah al-Jathiah, ayat 23: ertinya:
" Maka sudahkah kamu melihat orang yang menjadikan hawa nafsunya sebagai Tuhannya dan Allah membiarkannya sesat berdasarkan ilmunya. Dan Allah telah mengunci mati pendengaran dan hatinya dan meletakkan tutupan atas penglihatannya."
Sabda Rasulullah s.a.w.: ertinya:
"Tidak sempurna iman seseorang dari kamu, sehingga dia merasa cenderung kepada apa yang telah aku sampaikan." (Riwayat Tarmizi)
Mengingati Allah s.w.t. bukan saja dengan berzikir, tetapi termasuklah menghadiri majlis-majlis ilmu.

2) Mudah tertipu dengan keindahan dunia.
Keindahan dunia dan kemewahannya memang banyak menjebak wanita ke perangkapnya. Bukan itu saja, malahan syaitan dengan mudah memperalatkannya untuk menarik kaum lelaki agar sama-sama bergelumang dengan dosa dan noda. Tidak sedikit yang sanggup durhaka kepada Allah s.w.t. hanya kerana kenikmatan dunia yang terlalu sedikit.
Firman Allah s.w.t. di dalam surah al-An'am: ertinya:
" Dan tidaklah penghidupan dunia ini melainkan permainan dan kelalaian dan sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertakwa, oleh kerana itu tidakkah kamu berfikir."

3) Mudah terpedaya dengan syahwat.
4) Lemah iman.
5) Bersikap suka menunjuk-nunjuk.

Sesungguhnya dunia ini adalah perhiasan; perhiasan dunia yang terbaik adalah wanita yang solehah.



Sesungguhnya dunia ini adalah perhiasan; perhiasan dunia yang terbaik adalah wanita yang solehah.

Friday, January 4, 2013

1 RuMaH TaK SiHaT

Assalamualaikum...

Kesian sgt kat kami sefamily nie, sumenya x sihat belaka...ibu yg start batuk dulu...rasanya macam dah nak sebulan tp still x elok2 jugak...selepas tue abg aidil pulak batuk n selsema then ammar pulak skg nie...batuk n demam...n hubby pulak mcm nak batuk jugak kot, sian sayang2 ibu nie kan...

Skg nie aku dah sgt x tahan dengan ofis yg sangat sejuk nie...aku dah selubung pun still sejuk lagi, sampai sakit kepala dibuatnya...nak makan panadol tp aku takut sbb aku alergic sama panadol, kang habis mata aku sume gatal n bengkak...x sanggup rasanya...

Cepat la jam kul 5...aku memg sgt x tahan nie...

PeMiLiHaN TaDiKa UnTuK aNaK suLonG Ku

Assalamualaikum....

Sori yea korang entri lama terperam sebenarnya nie...hehehe

Cerita hari nie adalah berkisar tentang pemilihan tadika untuk aidil...maklum la dah nak start sekolah kan...hari tue kita org ada survey tadika kat area Desa Pinggiran...dan ada satu TADIKA ABIM dan mungkin tue lah pilihan kami, sebabnya memg nak cari tadika abim...sebelum ada tgok tadika abim kat Sungai Merap tue, tp jauh la pulak aku nak hantar....

Selepas tue, kami ada jumpa satu tadika LITTLE CALIPHS pulak kat Desa Pinggiran tue, sebelum nie x da pun tadika tue..cube la kol n katanya baru nak bukak, so 2013 adalah intake yg pertama...kami pun bercadang nak hantar kat ctu je la...aku nak hantar pun x la jauh sgt....so dia mintak kami hadir masa open day yg dijadualkan pada 16 Disember 2012....

Nak dijadikan cerita, kami pun pegi la masa hari tue untuk dengar taklimat dorang...tup2 clear jek, banner sume dah x da, patutla sebelum nie kami kol x pernah berangkat...x jadi bukak la tue kot.....nasib jugak x da buat bayaran ape2...so, survey balik kat TADIKA ABIM tue, mcm x berapa berkenan sgt dgn keadaan n suasana kat ctu....

Terus teringat yg aku penah kol LITTLE CALIPHS kat Presint 14, terus la ke sana pulak...kene la cepat2 takut penuh plak kang...dah x tau nak hantar mane...tgok pada keadaan, suasana n cikgu nampak gayanya mcm berkenan jugak la...kemungkinan besar akan ke Presint 14 la aidil...

Alhamdulillah...skg nie aidil dah pun selamat bersekolah kat Little Caliphs Presint 14C..jauh jugak la aku nak hantar...tp x pa demi anak tercinta kan...hehehe...sok2 kalau hubby dah ke situ boleh la dia bawak aidil dengan motosikal sahaja...tp buat masa skg nie aku la yg antar n ambil dia...

Hari pertama sekolah...melalak sakan, hari nie adalah hari kedua..alhamdulillah semakin ok...uniform pun x dapat lagi nie, lg pun mgu nie x formal lagi..just pre-reading je..insyallah 7 Jan 2013 baru start class yg formal...
 

Wednesday, January 2, 2013

SeLaMaT TaHuN BaRu 2013

Assalamualikum....

Entry pertama di tahun 2013..hehe, Selamat Tahun Baru 2013 yea korang, mesti banyak kan kenangan pahit n manis di sepanjang tahun 2012, aku pun sama jugak banyak kenangan...ada yg aku boleh kongsi kat blog kesayangan nie dan ada jugak yg terpaksa aku rahsia kan...cheh..rahsia la sangat kan...Kenangan yang paling manis sekali dah tentu la kehadiran putera kedua ku kan....kenangan yang paling pahit sekali dah tentu lah rahsia..hehe..mane leh kongsi kat sini...

Hari nie ada lah hari pertama anak sulungku menjejakkan kaki ke alam persekolahan...hehe, dah sekolah dah abg aidil..sebelum nie kalau ckp pasal sekolah dia sangat la happy...tp bila tiba nak sekolah hari nie, dia boleh x nak bangun pulak....nasib jugak la ayah kamu tue ada..kalau x mau huru hara ibu nie...

Nanti aku sambung lagi eh cerita pasal sekolah abg aidil nie, harap2 abg aidil ok la kat sekolah hari nie...


**SELAMAT TAHUN BARU 2013**

Semoga di tahun baru 2013 kami sekeluarga dilimpahi rezeki yang melimpah ruah, keluarga yang bahagia dah diberikan kesihatan yang baik hendakNya....

Tuesday, January 1, 2013

BuaiaN BaBY (TiDaK BeRoDa)

Assalamualaikum
 
- Buaian Baby untuk di jual
- used item
- good condition
- warna biru
- jenis tidak beroda

Sold to 017-253XXXX, Shah Alam


p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya


BuaiaN BaBY (BeRoDa)

Assalamualaikum
 
- Buaian Baby untuk di jual
- used item
- good condition
- warna biru
- jenis beroda

Sold to 012-45XXXXX, Putrajaya


p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya