Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (10) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (343) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 30, 2012

BaRanGan BaBY UnTuK DiJuaL (PaRt 2)

Assalamualaikum....

Di sini ada lagi barangan baby terpakai untuk dijual...bagi yang berminat boleh la mencuci mata...

1) Playpen jenama LATIDO.... - sold to Syed, Sepang


2) Buaian baby.... - sold to Mior, Putrajaya


3) Stroller jenama FREESTAR by bonbebe... - sold to June, Seri Kembangan


4) Stroller jenama BABY ACE.... - sold to Fazli, Putrajaya


5) Buggy jenama BABY CLUB...- sold to Aisyah, Ampang

Buggy ni elok lagi, nampak mcm baru....
cuma tempat letak kaki tue dah patah....

p/s : sekiranya berminat & berkenan boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian 
012-7432382 (aida)

**selamat mencuci mata**


Thursday, November 29, 2012

TaMan BoTani PuTraJaYa

Assalamualaikum....

Pada cuti Awal Muharram hari tue,akak ipar aku dan anak-anaknya datang Putrajaya, sebenarnya sebelum tue lagi dia dah dtg tp dia stay umah adik dia kat Presint 16, sbb aku masa tue cuti n berada di kampung....

So, dah byk tempat jugak la dia p, jadi aku pun x tau nak bawak mereka nie pegi mane..tetibe teringat Taman Botani Putrajaya...so ke sana la kami...aku ni nama jer dah bertahun kat Putrajaya nie, tp Taman Botani pun aku x penah jejak...dek kerana nak bawak dorg nie la baru aku p....

Malas nak cite panjang kang bosan pulak korang yg nak baca....biar kite tepek gambar bebanyak....Layanzzz.......

Ni la family abang aku, tp masa nie abg aku x ikut dorg g Putrajaya

Aku berdua je dgn Ammar sbb Aidil x da masa nie...dia tinggal kat kg...
Sila abaikan aku yg semakin gemukssss....
Adik penat sgt...sampai tertido dalam panas2 tue....
Balik dr Taman Botani, pegi ke kolam kat Presint 6
Adik geram jer tgok air..tp aku malas nak bawak dia dalam air...waktu nie panas sgttt.......


AnTaR PenGanTin MoK Su

Assalamualaikum....

Hari Sabtu 17 November 2012 hari tue kami semua pergi hantar pengantin moksu kat Parit Pelampong, Bukit Gambir....adik aku nie sebenarnya dah lama bernikah masa seminggu raya hari tue...25 Ogos 2012, tp belah lelaki lewat sikit sbb nak saing dekat adik kepada adik ipar aku...

Kita org gerak dari Parit Pinang 1000 lebih kurang jam 12.00pm...dikhabarkan nak bersanding jam 1.00pm...kita org sampai sana pun dalam kul 12.45pm mcm tue la..x lama lepas tue azan, so bagi kaum adam ramai la yg sembahyang dulu...aku pulak nak tunggu balik baru solat sbbnya nak sanding cepat masa tue...(ceh macam aku pulak yg nak sanding) huhuhu...(masa nie dah mcm mendung jugak la)...

Sedang kaum adam solat, hujan pun turun....hujan turun dengan lebatnya...alhamdulillah hujan rahmat....kami pun berteduh la kat bawah khemah yg ada dekat2 dgn surau tue,...makin lama hujan makin lebat berserta dengan hujan sekali....kami pun beramai2 masuk dalam surau tue...yea la masing2 pun ada anak kecik kan...

Tunggu punye tunngu hujan still lebat jugak....aku pun siap2 dah solat, alang2 sambil menunggu tue..adalah lebih baik aku solat...bila hujan teduh sikit kami pun diarahkan ke rumah pengantin...tiada majlis berarak sbb cuaca tidak mengizinkan....

Sampai umah pengantin pun hujan lagi, kain aku basah x payah cakap la...masa nie memg dah nak cr tempat duduk jer,,..al maklum la aku kan dukung dak debab tue....yg bestnya member aku masa kat Insolvensi pun datang sama...tq dayah...x lama tue dapatla tempat....aku terus duduk jer...ayah dorang la yg ambil makanan untuk kita org, aku x da la nak ambil sebab pegang si debab tue...abg aidil memg dah basah la masa nie...suka2 dia jer main hujan kan,...kang demam baru tau....

Jom la layan gambar yg anak buah aku snap nie...x byk pun...sebab dia pun x reti sgt, sume gambar moksu yg di ambil...


Ok lah sattle gambar2, tepung tawar bagai aku pun balik..tp bukan aku la yg tepung tawar, minta maaf yea mok su & pok su, kakak kamu nie memg x reti nak tepung tawar...hehehehe

Part balik nie yg aku nak cerita sgt sebenarnya....ada kejadian yg x diingini telah berlaku...hahahhaahahah...aku gelak dulu la...sbb lawak gak sebenarnya...

Masa kami balik tue, masih jugak hujan..tp x selebat mcm sebelumnya la...sampai je rumah aku nie yg pegang anak kecik kononnya nak cepat la masuk dalam umah....keluar jer dr kete terus nak lari lakononnya...sekalinya ada yg menghalang...korang nak tau x kain aku boleh tersangkut kat bawah seat tue...ya ALLAH memg x boleh nak jalan...apa lagi jatuh la (mcm nangka busuk..hhahahha) memg x boleh nak control dah...gedebukkkk jatuh, aku x kisah sgt pasal diri aku tp aku kesian kat Ammar....dah la tgah tido, apa lagi melalak la dia...maybe terkejut la, tp tapak tangan aku still kat kepala dia, nasib baik...huhu..nak naggis pun ada, sakit tau korang....

Tp alhamdulillah Ammar mcm x da ape2 la yg serius, aku?????ada la luka sikit kat lutut, to sampai skg lutut masih sakit lagi....balik kg mcm nak urut la..takut2 salah urat, cik abg dah urut jugak tp mcm sakit lagi....

Sekian, cerita hantar pengantin mok su nie....huhu....ape2 pun SELAMAT PENGANTIN BARU DI UCAPKAN KEPADA MOK SU DAN POK SU....semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa....amin...


Wednesday, November 28, 2012

BaRanGan BaBY UnTuK Di JuaL

Assalamualaikum...


Aku ada jual barang-barang baby nie...kalau ada sesiapa yang berminat boleh la contact aku yea..harga masih boleh dirunding jika betul2 berminat...barang kene ambil sendiri di Putrajaya atau di mana2 kawasan yang berdekatan....

Aku uploadkan barang-barang yang aku ada yea...

1) Katil kayu / Baby Cot.... - sold to 017-33xxxxx, Ampang


Katil ni boleh lipat mcm gambar kat bawah nie...


2) Playpen.....  -sold to Linda, Gombak

 Bole dijadikan seperti buai...

 Kelambu pun ada juga...

Kalau nak berjalan, katil nie pun boleh dilipat...dan dijadikan seperti bag..
 
3) Walker (MAMALOVE)....  - sold to Dania, Shah Alam

Walker ni pun byk fungsinya...yg aku tau la, dia bole dijadikan tempat makan dan juga boleh dibuat tempat belajar jalan...

4) Kerusi Buai -sold to Pn Siti Hajar, Putrajaya

Ni aku pun x tau nak panggil apa..tp dia boleh di buat buai la...kalau utk tidokan si baby pun bole jugak...


5) Stroller jenama CAPELLA...  - sold to Azimah, Klang

Stroller nie jenama Capella...

6) Buggy jenama GELITE.... - sold

Buggy nie sesuai untuk budak2 dalam usia 3-6 tahun la...sesuai untuk g shopping la..yg nie aku nak jual murah2 jer sbb penutup atas dia x da...Jenama GELITE...

7) Buaian baby - sold to Wan, Perak


8) Stroller jenama CAPELLA...- sold to 018-91xxxxx, Klang



Barang-barang yang aku jual ni "second hand" yea korang bukan baru...tp barang still cantik lagi, kalau nak tgok boleh la dtg rumah...

Kalau ada sesiapa yg berminat boleh la call/sms :

012-7432382 (aida)
Lokasi : Putrajaya
**selamat menjamu mata**