Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, December 29, 2012

Playskool Step Start Walk and Ride

Assalamualaikum
 
- Playskool Step Start Walk and Ride untuk di jual
- used item
- good condition
- cuma ada kesan conteng seperti dalam gambar no 2

Sold to Anis, Shah Alam

 
p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya 


StRoLLeR CaPeLLa

Assalamualaikum

- stroller jenama Capella untuk dijual
- used item
- good condition, cuma tempat isi barang di bawah seat tiada.

Sold to Mr James Ngu, Sarawak


p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya 

BaBY CHaiR CHiCCo

Assalamualaikum...

- baby chair jenama Chicco untuk dijual.
- used item
- good condition 
- ideal from 6 months, up to 15 kg of weight.

Sold to Kak Azimah, Klang


p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya



Friday, December 28, 2012

BaBY CoT / KaTiL BaBY

Assalamualaikum....

Baby Cot untuk di jual...condition ok...katil ni datang memang tiada tilam...

Sold to Roha, Ampang


p/s : sekiranya berminat & berkenan boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya




Thursday, December 27, 2012

StRoLLeR CaPeLLa

Assalamualaikum
- stroller jenama Capella untuk dijual
- used item
- reversible

Sold to Fadilah, Kajang


p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya 



Wednesday, December 26, 2012

STRoLLeR CoMBi

Assalamualaikum...

- stroller combi untuk di jual
- used item
- good condition

Sold to Nurul, Subang


p/s : sekiranya berminat boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian

012-7432382 (aida)

Lokasi : Presint 5, Putrajaya 

Thursday, December 20, 2012

NaSiHaT KuBuR

Assalamualaikum....

Ada sorang kawan aku nie, dia WhatsApp aku tentang benda nie, so aku nak share dengan korang...marilah sama-sama kita manfaatkan yea...

Nasihat Kubur :
  1. Aku adalah tempat yang paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dengan TAHAJUD
  2. Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah aku dengan berSILATURAHIM
  3. Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca AL-QURAN
  4. Aku adalah tempatnya binatang2 yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH
  5. Aku yang menyepitmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
  6. Aku adalah tempat untuk merendammu dengan cairan yang sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA
  7. Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka persiapkanlah jawapanmu dengan perbanyak mengucapkan kalimah LAILAHAILALLAH
Kirim mesej ini semampumu dan seikhlasmu kepada sesama Muslim , sampaikanlah walau hanya pada 1 org...

Kerana, 
Saat kamu membawa Al-Quran, syaitan biasa2 saja.
Saat kamu membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat kamu membacanya, ia gelisah
Saat kamu memahaminya, ia kejang2
Saat kamu mengamalkan Al-Quran, dalam kehidupan sehari-hari, ia stroke
Terus dan terus baca & amalkan agar syaitan stroke semuanya juga jantungnya dan mati.

Ketika anda ingin menyebarkan mesej ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.

Syaitan berbisik ;
"Sudahlaaaaah tak payahdi SEBARKAN, x penting pun..BUANG MASA saja, tak mungkin akan di baca"...

Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya puluhan kali ganda......

::SEMOGA BERMANFAAT::




Tuesday, December 11, 2012

BaBY CoT @ KaTiL BaBY

Assalamualaikum...

Baby cot untuk dijual...condition masih ok...dtg tgok lagi puas hati kan....jommmm....
.
.

1) Baby Cot / Katil Baby jenama MAMALOVE.... - sold to Miza, Cheras

Pagar dia nie x boleh nak naik atas lagi....sbb ada barang yg x cukup...
so sampai takat tue je lah...

Kayu yg extra tue adalah aksesori jer...boleh tukar pakai kayu tue,
ala2 mcm katil bujang la..

  2) Baby Cot / Katil Baby jenama MOTHERCARE.... - sold to Ina, Putrajaya


p/s : sekiranya berminat & berkenan boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya


BaRanGan BaBY UnTuK DiJuaL (PaRt 3)

Assalamualikum...

Saya ada barangan baby terpakai untuk di jual...kalau ada yang berminat boleh la menghubungi saya...klik pada gambar untuk lihat dengan lebih besar lagi....selamat mencuci mata....

1) Stroller jenama COMBI.... - sold to 017-42XXXXX, Puncak Alam


2) Buggy jenama LUCKY BABY... - sold to 01290XXXXX, Bukit Jalil


3) Stroller jenama CAPELLA.....- sold to Fadilah, Kajang


4) Walker jenama MAMALOVE.... - sold to Zal, Kota Warisan

Boleh dijadikan tempat makan dan juga boleh dijadikan
tempat letak mainan lain...
Boleh juga untuk belajar jalan..
 5) Walker jenama COMBI.... - sold to Tasha, Johor Bahru


6) Kerusi buaian jenama LUCKY BABY.... - sold to Suhaimi, Seremban


7) Stroller jenama CAPELLA..... - sold to Liza, Putrajaya


p/s : sekiranya berminat & berkenan boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian 
012-7432382 (aida)
Lokasi : Presint 5, Putrajaya

**selamat mencuci mata** 

Thursday, December 6, 2012

CeRiTa TenTanG TaHaP KeSiHaTan aDiK aMMaR

Assalamualikum....

Lama dah aku nak cerita pasal nie...tp x terluah jugak, tp hari nie aku nak abadikan kisah nie dalam blog aku jugak...tp entri ni mgkn panjang sikit....sape yg nak baca silakan...sape yg x nak sila abaikan...

Pada 22 Mei 2012 yang lalu, ammar ada check up dgn Paeds di Hospital Putrajaya......masa tu umur ammar 3 bulan, doc ada buat ultrasound disebabkan dia ada skin tag kat telinga tue....result masa tue adalah tidak berapa membimbangkan aku...sbb doc tue pun agak meyakinkan aku jugak la bahawa bengkak yg ada pada buah pinggang ammar tue akan hilang...sbb ammar pra-matang, so memg kene pantau sampai umur dia 2 tahun...dan masa yg sama ammar jugak kene buat audiologi...alhamdulillah pendengaran ammar ok...so, doc bagi appitment 6 bulan akan datang untuk buat ultrasound lagi....

Pada 6 Nov 2012, pergi lagi lah ke Hospital Putrajaya, kali nie hanya ditemankan oleh ucu ammar (adik kepada husband aku)..ayah x dapat nak cuti masa nie....pagi pegi untuk buat ultrasound....doc kata masih ada bengkak lagi...selanjutnya kene tanya doc belah petang pulak...so, petang kami pun dtg lagi..nasib baik dah x payah ambil no lagi....dalam sejam mcm tue no pun di panggil...untuk timbang berat ammar....masih sama lagi berat dia 8.8kg....lepas timbang baru jumpa doc...

x lama lepas tue jumpa pulak dengan doc, masa nie jumpa doc chinese dan agak muda jugak la....dia pun explain la kat aku....masa nie aku n ammar jer yg masuk..aidil n ucu kat luar, dia kata ammar nie ada 2 masalah...yg pertama dia kan jaundis lama so hospital kene pantau dia sampai pandai jalan n pandai ckp...yg kedua skg nie buah pinggang dia 2 2 bengkak...huh, terkedu sekejap....sebab ape yg aku rasakan sepatutnya bengkak tue dah x da....tp sebaliknya....blurrr sekejap, dengan aku sorang2 masa tue....tuhan je la yg tau, betapa ntah ape2 yg aku fikirkan....

Dia jelaskan kat aku satu persatu, dia kata dia akan buat MCU (masuk kamera ikut lubang kencing) dekat ammar, sebabnya ditakuti injap kencing longgar apabila buah pinggang 2 2 bengkak....serius aku memg x tau nak ckp ape masa tue...lepas tue dia kata kene ambil darah dan air kencing pada hari tue....MCU dia akan buat pada 17 Disember 2012...tue pun aku dah cuak sbb aku x dapat nak bayangkan betapa sakitnya budak kecik tue nanti, walaupun dia bagi ubat tido...tp lepas tu wajib la rasa sakit kan....

Tapi sebelum tue dia dah tanya aku sama ada ammar nie ada masalah nak kencing ke x???selama aku jaga dia aku rasa dia x da masalah nak kencing, sbb dia kencing pun normal...maksud aku memancut gak dia kencing...so x da masalah la disitu...tp yg aku heran nya dia nak jugak buat MCU tue, agak rasa x puas hati jugak la...tp dalam2 x puas hati tue...aku boleh sain surat kebenaran, tanpa bertanya pada ayah dia....agaknya masa tue aku dah blurrr, serius memg aku blurr...x bole berfikir....

Sattle dia explain sume, bawak ammar ambil darah dan air kencing....tujuannya untuk tgok fungsi buah pinggang dia....dia x bagi aku masuk dia suh dok luar jer....melalak la si ammar dalam tue :( :( : ( sian sangat....seminggu selepas tue dapat lah results....dah resultnya ALHAMDULILLAH buah pinggang ammar berfungsi dengan NORMAL....

Tapi.......prosedur MCU kene teruskan jugak....untuk ape?????kami sefamily telah sepakat x nak buat MCU tue, nanti husband aku yg akan cakap sendiri dengan pihak hospital...

Sekarang nie kita org tgah bawak ammar buat "Rawatan Alternatif Tradisional".....semoga adik ammar sihat walafiat hendaknya....kawan2 doakan semoga si kecik aku tue membesar dgn sihat.....

 nie la budak kecik yang semakin melasak....ibu cayangggg ammar ketat2....




Friday, November 30, 2012

BaRanGan BaBY UnTuK DiJuaL (PaRt 2)

Assalamualaikum....

Di sini ada lagi barangan baby terpakai untuk dijual...bagi yang berminat boleh la mencuci mata...

1) Playpen jenama LATIDO.... - sold to Syed, Sepang


2) Buaian baby.... - sold to Mior, Putrajaya


3) Stroller jenama FREESTAR by bonbebe... - sold to June, Seri Kembangan


4) Stroller jenama BABY ACE.... - sold to Fazli, Putrajaya


5) Buggy jenama BABY CLUB...- sold to Aisyah, Ampang

Buggy ni elok lagi, nampak mcm baru....
cuma tempat letak kaki tue dah patah....

p/s : sekiranya berminat & berkenan boleh la menghubungi saya melalui call/sms di talian 
012-7432382 (aida)

**selamat mencuci mata**