Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (10) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (343) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, April 30, 2011

i-city Shah Alam...

Assalamualaikum....

Selamat Hari Jumaat penghulu segala hari....petang sikit hari nie aku muncul...almaklum la pepagi siapkan keje dulu...sepatutnya petang nie bt 5S..tp curi2 masa jap....

Hari Isnin lepas kami ke i-city Shah Alam..tue pun sebab kawan aku drpd Muar dtg..(kawan masa aku kat Jabatan Insolvensi dulu)..kalau x, x sampai sana kot...husband aku nie x berapa nak rajin ke sana...
Bagi aku biasa2 jek kat sana tue, x da ape pun yg best sgt...cume lampu dia je yg sgt2 menarik la....

Kite layan la gambar ape yg ada nie...gambar pun x bape nak menarik sebab kamera nset jek...ada jugak la yg gune kamera membr aku tu....

Layanzzzzz................



Ini antara gambar2 lampu yg ada kat sana...x sume tempat pun dapat amek..malas nak jalan jejauh...tgok la si aidil tue...seronot tgok lampu...dia je dah 3x datang sini...mcm2 dah dia naik ngan Angah dia...



Kami bertiga....masa nie kat kerete kuda...eh yeke kereta kuda..ntahla aku pun x tau ape ke namanye...aku yg sgt2 tembam ok...(tension makcik)

Nie gambar kami semua...tue la member aku...had n daya....



Aidil yg sgt2 suke tgok lampu....kat tempat ais tue lagi la dia suke..


Friday, April 29, 2011

PeSTa BuKu ....@PWTC.....

Assalamualaikum....

Hari Sabtu & Ahad lepas ada lah hari utk aku meronggeng sbb anak kesayangan aku kan x da kat sini...dia ikut nenek dia balik kg...ada aku cite sebelum nie kan...

So...dikesempatan nie aku men"single"kan diri la....masa hari Sabtu tue husband aku keje,..so aku melepak la umah kakak aku yg kat Bangi tue...ingat nak g Pesta Buku Ahad tue..tapi akak aku yg kat Seremban tue sampai awal..so pegi hari sabtu tue la...sbb dia yg beria sgt nak pegi...sebenarnya dia nak cari buku cerita yg berharga RM1.00 sebuah.....tue yg beria nak pegi tue...

Kami sampai kat PWTC dalam pukul 3.30ptg...yg lamanye nak cari parking,...ya allah seramai-ramai umat la...dah dapat parking tue hujan lebat la plak...so berteduh la kejap...nasib x lama ujan lebat tue...kalau sume org besar leh je redah...tapi BABY ni pun ikut..kalau x ikut sape plak nak jaga kan....



Ini lah baby kecik yg ikut g Pesta Buku gak...bagus dia x buat hal pun...tp abg dia lak yg buat hal...huhu...memg agak x sesuai la kalau g tempat mcm tue dgn bawak budak2 kan...itu la pasal aku g sbb aidil x da kan....kalau x mau pengsan...

Sedang aku asik dok dalam tue...husband plak kata dtg nak amek...dah la aku nie x paham jalan dalam tue...berpusing2...risau je kalau x jumpa husband aku kan...tp nasib baik senang jumpa...aku pun balik ngan husband la...berpisah la dr rombongan asal...hehehe...

Husband ajak g The Mall jap..nak cr kasut tp x dapat....trus g Jusco Cheras...baru dapat sepasang...

Kalau korang nak tau esoknye aku g lagi tau Pesta Buku tue...dek kerana kakak aku x puas hati x dapat buku cerita rm1.00..tp bile pg lagi memg x da la....tahun2 lepas memg ada..tp tahun nie x da...singgah Sogo jap..husband nak cari kasut lagi....dapat la sepasang lagi....aku yg x dapat ape..hehehe...

Balik sume dah lepak...terus jemput aidil kat Hentian Serdang...dia balik ngan Pok Su dia naik bas...

Minggu lepas memg sgt2 penat....x ilang lagi penat nie..huhu


SR...nyum..nyum...

Assalamualaikum...

Banyak sebenarnya benda aku nak cite nie, tp oleh kerana masa tidak mengizinkan so aku diamkan diri sahaja untuk beberapa hari nie....dan hari ni aku muncul dengan satu cerita...

Isnin lepas adalah hari kelahiran aku...tp kek dapat hari selasa, sehari selepas..huhu...mungkin hubby x sempat kot...tp x pe la kan dari x dapat terus...

TQ sayang...love u so muchhh....


Ini lah kek yg di bawa...daripada SR...sedap sgt kek nie..ape ntah nama dia aku pun x tau...tp x leh makan byk2...sgt la muak ok...sikit2 memg terasa kesedapannya...


Ini pulak model pada hari tue....aku x leh bergambar sbb aku comot masa nie...baru lepas masak...so si kecik nie la yg jadi model...

p/s : abg lain kali bole la beli lagi kan...hehehe....


Tuesday, April 26, 2011

HaRi Ku...

Assalamualaikum....

Hari nie ada lah hari aku dilahirkan.....Ya Allah kau panjangkan la umur ku & murahkan la rezeki keluargaku...

Terima kasih kepada mak ku yg telah bersusah payah melahirkan aku dan menjaga aku sehingga aku besar panjang nie....ok lah...x bole ckp panjang2 nanti hujan turun daaa....

Aminn.....

Thursday, April 21, 2011

SeJuK...

Salam dan hai...

Sejuknye...hujan lebat tue kat luar...
Sejuk yang amat nie...padan la rasa mcm asma nak dtg jek nie...
Dada dah lain macam nie...

Dah la Aidil x da....kalau x bole gomol dia sejuk2 nie...huhu

PaSti IBu RiNDu KaMu SaYaNG...

Salam dan hai....

Rindu si kecik nie....



Rindu la ibu dengan kamu sayang....x dapat ibu nak gaduh dgn kamu balik nanti...

Kelmarin mak mertua aku datang....n pagi td dah nak balik dah, so tanye la Aidil nak ikut balik kg ke nak g umah mama...dia pun mcm pening gak nak pilih yg mane...

Masa aku nak g keje tue aku nak salam la dia...dia x nak,dia kata nak g umah mama...aku ckp nanti tok ibu hantar la...dia pun angguk2 jek...

Last2 td my MIL kata dia nak ikut balik kg...adoii...risau aku kalau btul2 dia nak ikut...sah memg dia ikut,dah sampai kat TBS dah...huhu...naik bus kul 9.30 pagi td...sob sob sob :(

Hujung minggu nie kalau x da org hantar dia balik aku akan g ambik dia...mane la bole tahan kan....

Wednesday, April 20, 2011

Jabatan Penyiaran Malaysia, RTM....

Salam dan hai...

Tadi aku dengan kak gee telah menjejakkan kaki ke Jabatan Penyiaran Malaysia, RTM untuk sessi ujibakat penyampai berita..huhu..

Sebenarnya ada lawatan ke RTM yang dianjurkan olej Kelab Khazanah MOF...jadi kami pun join la,bosan gak kalau dok opis je...

Best gak tgok studio2 dia...byk tempat yg dilawati td..wisma tv,wisma radio,muzium dia n last sekali ada jamuan makan...penat gak la kaki nie sbb byk jalan kan....satu tempat ke satu tempat yg lain tue agak jauh jugak la...

Bile dah penat tue apalagi tertidur la dalam bas...alih2 dah sampai depan MOf..nasib baik sedar..huhu...

Sampai skg MOOD nak buat keje x da...dah tgu nak balik je nie...hati dah kat umah nie, my MIL pun ada kat umah.....minta halfday bos mcm x bagi jek...sbb partner dah halfday dulu...

So aku tgu nak balik jek nie...mood x mari la...

p/s : gambar ada tapi tguu kak gee la upload......


Tuesday, April 19, 2011

BeRwaTaKan SePerti SeOranG AbaNG..

Salam dan hai..
Saya la abg Aidil...



Ape kabar korang sume???selamat pagi Isnin ku ucapkan..

Dah lama aku x cerita pasal perkembangan anak bujang aku sorang nie...blog ni pun bertujuan untuk menceritakan segala kisah hidup aku & familyku...

Semalam masa ayah g main badminton..seperti biasa la ibu n aidil pegi la ke taman...biasa kalau ke taman tue memg jumpa mama la...sbb mama pun rajin bawak baby g taman....

Aidil nie pulak kalau ada mama, memg mule2 dia malu nak main...sbb dua2 ada kan..mama n ibu ada so dia jadi malu la...sbb mama kata kalau ibu x da dia memg sgt2 baik n matang....memg lagak gaya seperti seorang abg....dah besar dah anak ibu nie...

Mama dia selalu ada cerita la pasal dia nie...hari tue member sorang nie terbuang air kecil...so mama pun suh dok diam2 la..sementara mama ambil mop..tp dia bole jalan2 lak...mama pun marah ala2 garang la...dah berair dah mata si irfan tue..

Lepas daripada tue mereka pun dok bermain-main la..so papa terdengar si Aidil ni cakap ngan Irfan "lain kali x mau kencing tau"...huhu...kelakar plak la ibu dengar...

Mama kata aidil memg boleh diharap...alhamdulillah aidil membesar dengan sihat...
Semoga aidil jadi anak yg baik yea....Mungkin suatu hari nanti Aidil akan baca coretan ibu nie...sebagai kenangan...

Byk lagi yg mama cerita...nanti aku sambung lagi k...

Ok,..cau dulu...lain masa aku cite lagi k...


Thursday, April 7, 2011

SeBeLuM & SeLePaS...

Salam dan hai,

Mmmm....ape kabar korang????aku alhamdulillah sihat, cume mcm nak demam jek nie...opis nie dah la sejuk yg amat...sampai ke tulang rasanye...

Dah dekat seminggu x update blog....cerita ada tp malas sikit..hehehe...hari nie merajinkan diri...

Sebenarnya aku nak tunjuk gambar sebelum n selepas umah aku di cat..tapi sebenarnya aku x suke sgt yg kaler hijau pekat tue....kombinasi colour mcm x kene....tp dah terbeli kan, so belasah je la ape yg ada....

Dah lama dah sebenarnya nak cat tue..tp dapat cat separuh jek, pastu aku keguguran tue trus dok kg...tue yg x sambung2 sampai la baru2 nie (ceh mcm aku lak yg cat)...2 pun mintak tolg adik ipar cat kan...huhu...

Begini lah keadaan sebelum dan selepas.....
.

.

.

.

.



sebelum



selepas



sebelum



selepas



sebelum



selepas



p/s : Semua gambar adalah di ruang tamu....sbb bilik x dan nak cat..huhu...

Friday, April 1, 2011

31 Mac 2008 - 31 Mac 2011

Salam dan hai,

31 Mac 2008 - 31 Mac 2011 (3 tahun)....

Selamat Hari Lahir kepada anak kesayangan ayah & ibu nie.....Muhammad Aidil Iskandar bin Mohd Suffian....semoga panjang umur & dimurahkan rezeki...semoga Aidil jadi anak yg soleh...dan membahagiakan kedua ibu bapa yea....amin....

Hari nie genaplah usia Aidil 3 tahun....dan bermacam-macam perangai yg telah ditunjukkan....besar dah anak ibu nie...

3 tahun lepas waktu nie aku masih di wad lagi...dan belum lagi dapat melihat wajah Aidil sbb Aidil terus dikejarkan ke NICU....alhamdulillah Aidil ok...walaupun x cukup berat tp dia ok...dan dipantau sehari oleh doktor....

Aku pun x nak cerita kisah 3 tahun lepas tue...kang ada yg meleleh air mata mengenangkan saat2 yg x dapat aku lupekan tue...

Syukur di atas kurniaan Mu Ya ALLAH...


3 tahun


Ibu & Aidil

Ayah & Aidil

Kau berikanlah kami kebahagian di dunia & di akhirat...amin...