Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, November 30, 2010

YanG Di TunGGu TunGGu,,...

Salam dan hai,

Perassaan aku sgt2 gembira skg nie...walaupun ngantuk yg teramat sgt...
gembira sbb anak kesayangan aku tue dah balik ke Putrajaya semula.....balik kang leh dok melayan dia...kalau dia x da naik gile aku dibuatnyer...

Hari nie aku pegi keje dengan ngantuk2 sekali...pagi td kul 3 pagi baru sampai Putrajaya...kepala pun sakit dah nie..x cukup tdo..huhu

Balik kg kali nie...x da byk keluar pun...byk menghabiskan masa di rumah sahaja...semalam g cari ikan segar...huhu...seronok dapat ikan baru naik...biasa kat sini nie ikan dah lama-lama kan...semalam jugak terus siang ikan tue...senang kan terus masuk peti jek sampai Putrajaya...Antara ikan yg dibeli ikan pari tuke, kerisi, cencaru, timah, selar, kembong n ikan duri....

ikan duri tu mak mertua aku masak asam pedas..yg lain sume aku bawak balik Putrajaya,...aku rasa sampai aku nak balik kg semula pun ikan2 tue mesti ada lagi....tamak btul la ko nie aida....bukan aku yg tamak..tp aku tgok laki aku yg dok sakan memilih2 ikan...aku x pun,...

Ada sesapa tau x kat Putrajaya nie kat mane ada jual cekur????

k lah aku pun malas dah nak cite panjang2...dah la keluar tajuk nie...huhu...nampaknyer tahap kemalasan aku nak mengupdate hari ni mengatasi segala-galanyer...huhu

Friday, November 26, 2010

1 HaRi LaGi!!!!

Salam dan hai,

Untuk pengetahuan korang aku x jadi nak amek aidil malam tadi, atas sebab2 tertentu:-

1) Sebab laki aku balik pun dah pas maghrib,
2) Angah dia nak datang sini hr jumaat nie...so dia akan bawak aidil sekali....yea2...tu yg kene tahan sehari lagi OK...

So, malam td aku kuar la ngan laki aku g Bangi, g umah kakak aku, g makan n beli barang2 sikit,...huh

Sabarla wahai ibu........


Thursday, November 25, 2010

HaTi BeRBuNGa RiaNG

Salam dan hai,

Hari nie aku rasa stress sgt2...sbb ape lg kan??? mcm biasa la sbb aidil x da...
tapi bile dah ptg nie...

aku dapat sedikit berita gembira...tp pun x pasti lagi

Laki aku kata nak amek aidil malam nie...tp pun x pasti lagi,
kalau balik cam biasa leh la kejar amek aidil...kalau balik dah malam x dan la...
x sempat la plak kan...

Doa2 la ayah sampai awal..leh amek kamu yea sayang,,
ibu rindu kamu sgt2 nie...rasa mcm dah x mampu lg nak ckp dalam tepon...
sbb aku dah x bole ckp lagi dah....dengar suara dia je aku dah x bole ckp...
dah x tau nak control mcm mane...

Ok lah...waktu balik pun dah nak sampai...babay sume...


Wednesday, November 24, 2010

**PeRaSaaNKu....


sangat runsing n gudah gulana ketika ini.....

Salam dah hai,

sbb ape ??? sbb anak kesayangan aku masih jauh di mata.............
sangat2 rindu....mcm dah x bole nak tahan....
mood sume dah hampir2 x da dah nie...
sob..sob..sob...

x bole nak taip panjang2...perasaan sedih sedang menyelubungi ku....gambar saje la yg ku tatap hari2...hati seorang ibu, memg mcm nie agaknyer kan...x pe, lepas ni aku x akan lepaskan dia balik ke kg lelama...








Rindu, rindu, rindu & rindu kamu sayang.....



Tuesday, November 23, 2010

CeRiTa HuJuNG MinGGu LaGi...


Salam dan hai,

Hujung minggu kali nie..tinggal la kami berdua suami & isteri...kerana anak kesayangan kami masih berada di kampung...sob..sob..sob..:(,ingat minggu lepas nak balik nak amek dia tapi...husband aku balik lambat hari jumaat tue...jd dia kata x payah la balik, kalau nak balik lebih baik balik awal....

Hari Jumaat malam tue..ingat nak g makan KFC yg baru bukak kat Dengkil tue...tapi laki aku kata dia lapar plak..nak makan nasi, so x jadi la...kite org makan kat area2 depan taman rumah kak ida tue (Taman Desa Saujana kalau x silap)....

Lepas tu hari Sabtu tue...awal pagi aku dah bangun, husband aku pun sama..kite org x tido balik pun...laki aku bancuh tepung nak bt jemput2...aku tukang goreng kan, sbb dia bancuh lembut sikit..hehehehe...makan la kami laki bini...lagi sekali teringat aidil sbb dia suke jemput2....(setiap masa la ingat kat dia)...

Dalam kul 10.30 tu kite org pun kuar la, agak bosan dok umah bile x da aidil...pegi ke econsave Bangi, beli brg2 dapo yg dah habis n belanja kan utk kakak aku yg dalam pantang tue....dalam kul 2 baru sampai umah...trus siang lauk pauk yg dibeli....pastu rebus kerang, masing2 x lapo lg so makan la kerang n sambal kicap jek...

Rehat2 sambil tgok tv & tertidur...ape lagi tido la sampai pening...huhu...bangun ptg baru masak, dah rasa kebulur dah...aku masak simple jek...asam pedas ikan pari n kacang buncis+sotong+soon+telo....itu saje la...

Malam plak aku ajak laki aku kuar lagi...sbb rasa nak buat agar2 laici tue...aidil x da nie mcm byk masa sgt..tue yg bosan tue....balik jek trus bt, tp laici tu aku siat2 jek..takut nak blender kang pedas lak...tapi td baru tanye kak zan...dia kata x pedas la...jadinye mcm x berapa nak jadi la...laici tue dok bhgan bawah jek...hehehe...

Hari ahad pulak...dok je la menanggok kat umah, aku x bt sarapan..terus masak tgahari awal...menu sama jugak asam pedas ikan pari, kangkung gorg belacan & telo dadar...x selera nak makan...ingat aidil aje...Ptg pulak laki aku masak sambal sotong...huhu..pas masak kuar dulu amek angin...balik baru makan...

Malam plak laki aku kata nak makan karipap...tp kentang tinggal sebiji, nak g kedai malas lak...last2 bt je la karipap sardin...yg ni br teringat nak snap gambo... Layan la gambar karipap ni yea......



Doh & intinye,....



Karipap yg belum digoreng...



Sedang dalam proses menggoreng....



Ok...siap dah...simple aje...



Karipap sardin & nescafe panas....minum malam kami....

Ok lah..sampai di sini sahaja cerita hujung minggu kali nie....perasaan aku skg tidak keruan...merindui mu sayang.....semoga kamu baik2 saje yea di kampung....


Saturday, November 20, 2010

PeTaNG JuMaaT YG SunYi....


Salam dan hai,


aku dah kebosanan nie, terasa sgtt2 sunyi kat opis nie....tinggal aku je sorang2 kat Admin nie...hhuuhu...nak g melepak kang, x da org nak angkat tepon, x da org nak terima surat...adoiii...wahai PAP mane kamu pergi...dr td x masuk2....

dah la malam td pun dok umah sensorang...huh bukan main sunyi lagi bile si aidil x da kat umah...bile la nak pi amek dia nie...laki aku x tau la kene keje ke x sabtu ahad nie...kalau keje alamat x amek la si aidil tue..sedihhhh.....

Rehat tadi kiteorg g umah kak zan....makan laksa, kuih bakar, agar-agar laici ngan air oren...huh..alhamdulillah kenyang..sampai skg masih kenyang lagi....walaupun kami pergi ke Bukit Changgang TAPII....kami x lewat masuk opis tau....jgn ingat kami g jauh sikit tue kami masuk lewat....pukul 2.40 kami dah sampai....huhu...kuar pun x da la awal sgt...dalam kul 12 mcm tue la...TQ yea kak zan menghidangkan makanan td tue....

Ok lah, aku pun dah lari tajuk nie..huhu...sunyi tetap sunyi, sume org curi tulang...mengambil kesempatan ketika ketiadaan bos,....hah..


**ScOTT's EmULSiON**


Salam dan hai,

Hai korang...selamat pagi Jumaat sume, cite nie sebenarnya lama dah nak cite, tp masa x mengizinkan...huhu...minggu lepas aku g alamanda ngan Rina, member yg aku kenal masa kursus Bina Insan, aku senang berkawan ngan dia, sbb dia jenis x kisah...br beberapa hari kite org jumpa tp bole rapat...harap2 persahabatan kite akan berkekalan yea Rina....

Saje je g makan kat alamanda hr tue, bukan nak beli ape pun, tp masuk jugak la kat carefour....kalau dah masuk tu maknanyer ada la brg yg akan dibeli....
Pusing2 la cari SCOOT'S EMULSION....sbb aidil punye dah nak abes...jumpa la yg kecik RM 6.50, tp perasa original x da perasa oren....so aku x amek la, nak amek yg besar tp RM 13.90...mcm mahal sikit la...

so aku pun x beli ape2 la...otw nak g parking tu jumpa WATSON...aku pun masuk la nak cari scoot's tue, alih2 nampak la yg kecik perisa oren...harga pun sama mcm kat care4, so amek la....pusing2 nampak plak yg besar RM 10.90 ok...jauh beza ngan kat care4...pastu siap ada free gift lagi tau korang...huhu...dapat beg gambar harimau...sonok la aidil...




aidil panggil nie OREN..sbb nampak gambar buah orange tue kan....



Ok...yg gambar harimau tue ialah hadiah tue....comel kan.....
Aidil semenjak makan scoot's ni alhamdulillah la kurg kene jangkitan batuk, demam n selsema...alhamdulillah serasi....


Friday, November 19, 2010

ditinggalkan oleh......

MUHAMMAD AIDIL ISKANDAR

Salam dan hai,

Aduii sedih rasa hati aku nie....sayang ibu nie, nape sibuk nak balik kampung....huhu
Utk pengetahuan korang kan...aidil telah di bawa oleh mak usu nyer balik ke kampung....ingatkan sekadar gurauan jek dia nak ikut...upenyer betul2..

Pagi2 tadi, aku nak hantar g umah mama dia, dia x nak sbb nak dok ngan mok su kat umah...pastu saje la tanye aidil nak ikut mok sue ke??....ar ah katanyer,,...adoiii....
lagi2 bile dengar nak naik bus...lagi la laju..trus nak mandi jek...

last2 aku pun kasi je la dia ikut, drpd dia melalak kang x dapat ikut....skg nie berada di melaka..jejalan ngan mok su nye...mesti ibu sgtt2 rindu sama aidil kan.....huhu...luvsssss u syang....kalau ibu x amek minggu nie, duduk la kat kg tue sampai minggu depan...hhuhuhu..tahan ke aku???????


**SeLaMaT HaRi RaYa KoRBaN**


Salam dan hai,

Seperti mana yg korang sedia maklum, aku kan x balik kg utk menyambut Aidiladha nie, so beraya la kami kat Putrajaya seperti yg dirancangkan..tiada sebarang masakan pun yg aku buat,...huhu..memg x rancang pun nak masak ape2...cume masa ptg selasa sebelum raya tue, laki aku kata dia nak beli lemang...suh aku masak rendang...tue je la makan lemang n rendang....(al-maklum la beraya di perantauan...hahaha)...




Ini la dia rupe rendang yg aku masak tue...(rendang versi member aku YANA,...tq yana..)

Okeh, skg nak cite pasal Hari Raya Korban yg jatuh pada hari Rabu....pagi2 lg aku dah bangun, seronok sgt dengo takbir, tetibe ingat sgtt kat kg...tp ape bole bt dah tu keputusan nye x nak amek cuti...huhu...(sape suh x amek cuti padan mukeee)...org sarapan ketupat, aku sarap maggi gorg..hehheheh

Dalam pukul 9 tue kiteorg pun turun la, sbb ada org bt korban,...mule2 x bape ramai, tp pastu aku tgok makin ramai jugak org turun...so lepas jek pak imam sembelih lembu tue...aku pun pujuk aidil ajak naik sbb dah panas kan....lg pun bab melapah lembu ni kan org lelaki yg bt....

so aku pun balik la...dok kat umah jek....pastu husband kol, ajak turun kat surau utk kupas bawang, tp aku dah cabut tudung n salin baju..malas nak turun balik,,,jengah dr atas je la...meriah dia org tgah dok makan lemang....laki aku pun tolong la ape yg patut....dia dok tang dapo tolong masak....kari daging n kerabu daging...plan dia org nak masak kerabu perut...TAPIII...perut x dapat dikesan...huhu...tolong punye tolong..alih2 kuar daging dah abes...mungkin terlepas pandang...so laki aku x dapat la bahagian tue, tp x pe la...dapat la yg dah masak jek...so aku memg x masak kat umah...makan lauk tu je la....




Semasa sesi penyembelihan lembu dijalankan.....



Dah selamat dah....

Ok lah, aku pun dah kelam kabut nie...baik2 byk idea...trus dah x da idea nie...huhu....entry ni tertangguh drpd pagi td ok....sbb aku dok tolong SUB menyetelkan pasal kad kawen anak dia,...huhu...SYMP...



Wednesday, November 17, 2010

JoM BaLiK...

Salam dan hai,

Hai korang...jap lg aku nak balik...yahooo....opis aku dapat kebenaran balik seawal jam 3.00 pm..sebab esok kan kite nak sambut Aidil adha...

Ok lah aku rasa mcm x nak balik kul 3 la, dalam 3.30 ke aku cau la, sbb aku x balik kg pun...balik umah pun x da sape, laki aku pun x balik lg...

ape2 pun...Selamat Hari Raya Aidiladha aku ucapkan pada semua...ok lah selamat pulang ke kg halaman bg korang yg pulang ke kampung....n selamat berhari raya di Putrajaya bg aku n family...huhu


sangat2 rajin mengemas..


Salam dan hai,

Sape plak yg sgt2 rajin mengemas tue???sape lagi kalau bukan anak bujang aku tue...huhu..skg ni dia memg sgt2 rajin mengemas kat dapo, gerammm aku..memg aku nak ikat kabinet tu jap lg...tungguuu....
.(jgn mare yea aidil, ibu akan ikat kabinet tue..biar kamu x bole mengemas lagiii)...hari2 ok dia mengemas, asalkan aku masak kat dapo dia pun ngemas la...



Ni gambar semalam, dia tgah sibuk ngemas aku snap gambo dia...siap nak peace lagi tue...ar amek ko sume dia dah sepahkan kat lantai..tgah masak burger..huhu



Yang nie plak dia bt muke toye je...sbb dia ingatkan aku nak marah dia...aku dah x larat nak marah dah...biar la dia main, janji diam....kalau suh tgok tv, dia lagi pilih ngemas nie....


Tuesday, November 16, 2010

CuTi @ TiDaK....


Salam dan hai,

Tak lama lagi kite akan menyambut Hari Raya Aidiladha, bt pertama kalinye aku nak beraya kat Putrajaya nie..hehehehe..bole ke aida oii??? kalau nak ikutkan planning memang aku x amek cuti, memandangkan cuti aku pun dah x banyak kan..nak jimat2 cuti nie, kot2 la da ape2 nanti kan susah lak x da cuti...

Tapi.....pagi td pengasuh aidil ada tanye aku cuti bape hari, so aku ckp aku x da amek cuti pun, cuti raya haji tu je lah yg sehari...dr cara nye mcm dia nak cuti, tp aku x kisah la kalau dia nak cuti aku cr jalan lain la...jadi aku ckp ngan dia bg tau la kalau nak cuti sbb aku leh apply cuti atau antar aidil ke kampung....

Skg ni mak mertua aku ada kat Banting, so kalau pengasuh nak cuti, aku mintak tolg mak mertua bawak aidil balik kg je la....ujung minggu kang baru la amek...jd aku tgu pengasuh conformkan by ptg nie...

Tup tup...dalam tengahari td mak mertua aku dah gerak nak balik dr Banting, so aku pun sms la pengasuh....dan katanye dia x jadi cuti...husband dia kata kalu ada emergency baru cuti, sbb dia just nak g umah cousin dia je raya nie....aku pun serba salah jugak takut2 dia memg nak cuti ke...jd aku tanye la btul ke??dia kata btul kak, antar aidil mcm biasa jek...ok lah kalau mcm tue....dah sattle 1 masalh, so aku x payah la cuti....TAPIIII...aku takut jugak disaat-saat akhir husband ajak cuti,.....huhu..tapi rasanyer x la kot, sbb kat kuaters ada buat Qurban & kenduri sekali kat surau...




Aidil dgn aksi mengada-ngadanye...

Nasib baik pengasuh x cuti...kalau cuti terpaksa la ibu berjauhan dengan kamu yea sayang...skg semakin byk ckp nyer....Korang nak tau x,..semalam kan kat tv ada la iklan yg bebudak main bola sepak tue...comel je aku tgok...so aku ckp la kat dia "aidil nanti dah besar nak main bola x???comel je ibu tgok dia org pakai jersey tue" dia bole jawab comel eh??? hahahah...tergelak ibu n ayah dengar...sabo je la...

ok lah korang...kang ada masa aku update lagi...mcm dah merapu-rapu lak ptg2 nie...heheh..

Saturday, November 13, 2010

DaH NaK UJuNG MinGGu LaGi....


Salam dan hai,

Hai korang sume, jap je aku rasa dah nak ujung minggu balik,...huhu..suke aku sbb bole dok rehat2 kat umah kan..ape lagi kalau dah cuti mesti kejenye makan n tido...utk ujung minggu ni x plan lg nak masak ape..jemu plak rasa asik makan nasi je,..

Terasa mcm nak cite pasal masak2 plak skg nie,..semalam laki aku main badminton, so aku je la yg masak...biasa dia tolg masak n aku kemas2 ape yg patut kat dapo tue....jd tukang basuh pinggan la biasanyer,...tp semalam sume aku bt..tp bukan masak ape pun...hanya masak telo dadar n asam pedas ayam sahaja ok....biasa la kalau tinggal aku dgn aidil je memg payah sikit la...kalau ayah dia ada dia x la kacau aku, tp ayah dia x da dia sibuk la dok dapo nak itu ini....geram pun ada kekadang, pas satu, satu dia mintak...

Semalam dia dok asik bukak peti je...last2 aku marah la..ape lg nanggis la, pastu trus g depan minum susu sambil tgok tv...alih2 senyap je..rupenyer dah tertido...huhu (masak malam kang berjaga)...memg btul kul 9 dia bgn balik...nasib dia tido balik x lambat sgtt....


Nie la telo dadar n asam pedas yg aku masak tue...simple ajo...cukup la 3 beranak makan kan....

Hari nie x tau nak masak ape plak....hubby aku kata nak masak mee sup.....huhu, mesti aidil suke sbb mee kan, segala mcm mee sume dia suke...Ok lah jam pun dah kul 4.30 aku nak bt ape yg patut n jap lagi nak cau dah....selamat bercuti yea kawan2...next week jumpa lagi...babay....


Friday, November 12, 2010

KeNaNgaN Di JIM, Muo..


Salam & hai...

Tadi boring2 aku bukak la folder2 lama aku tue...pastu adala aku jumpa satu gambar masa aku kat Insolvensi dulu...aku keje kat insolvensi tu dalam setahun lebih je,..tp kawan2 aku kat sana sume best2..sama la mcm skg nie, tp kite org selalu bengang ngan cc kite org tue, ada je yg x kene...ampun n maaf dipinta pada cc yea...

Keje aku dulu kat admin jugak, tp amat membosankan ok, korang bayangkan la, keje aku merekod surat yg x penah habis...pastu aku jugak yg nak masuk sampul n hantar ke PAP utk dia bawa ke post opis...hari2 keje aku menulis dalam buku, dah naik muak dah...sampai dah tahap x tahan dah...surat kat sana adalah MENIMBUM sgt2...nak x nak aku bt je la SYMP kan,...lg satu keje aku jaga stor, semacam sume org nak urgent, pening nyer x usah nak kata la...sampai aku rasa macam nak balik keje kat Putrajaya...korang paham2 je la suasana keje kat Putrajaya n daerah nie tersgt la berbeza, dgn bangunan yg dah lama...toilet pun kongsi ok laki n pompuan...

Tp yg penting korang memg best
.
.
.
.




kak mai, cik awe, me, daya n weida...
(k iza, had tiada dalam gambar)


n,akhirnya....aku dapat balik ke Putrajaya sepertimana yg aku ingin kan, kerana mengikut laki aku keje kat Putrajaya...rasa sedih aku nak meninggalkan korang....dia org la kawan aku dikala susah n senang....

Semoga kite dapat berjumpa lg...bile dtg Putrajaya jgn lupe roger aku yea,,..kalau aku balik Muo aku jenguk korang k....


Thursday, November 11, 2010

sangat ngantuksss

Salam dan hai..

hari nie sgtt x da mood nak update belog...bukan sajer x da mood nak update belog..x da mood segala-galanyer la...hahhaha...ngatok gile la, nie la akibatnyer lambat balik ke Putrajaya...kononyer malam td nak tido awal.tp x awal jugak, dok melayan si aidil tue...sibuk suh tampal sticker rerama n upin ipin dia tue...layan kan je la, gambo x da bt masa nie...x sempat nak snap..

Malam nie akan aku qada' tido sepuas-puasnyer...tp kain sebakul lagi x lipat tue...adoii..sape nak tolong??angkat tangan...huhu, tp aku akan cube utk tido seawal yg mungkin utk mengembalikan kecerdasan aku....hahahah...

tp bole ke tido awal erk...aidil tu dah tentu x mau tido awal, tp x pe ayah dia ada bole la layan dia...heeheh, bg ibu rehat yea nakkk....k lah jap lagi dah nak balik dah nie...babay...

Wednesday, November 10, 2010

makan...makan...& tidur...tidur..


Salam & hai...

Semoga kalian sihat2 hendaknyer....lama aku bercuti kan....bile dah balik kg tue memg la malas nak balik sini balik...huhu...lagi2 aktiviti di kg memg sgt2 best....makan makan n makan......dan jugak tidurr tidurrr n tidurr sajer.....nak2 dgn waktu skg nie, yg hujan je tiap2 ptg....memg sesuai sgt la utk tidoq....yg bestnyer aku x payah nak tgu aidil tido, sbb ramai org leh layan dia...so aku n ayahnyer bole la tido sepuas-puasnya...buruk kan ibu n ayah nie...tido jek,...

Balik kg kali ni agak lama sikit la...jumaat sampai isnin...isnin tue aku MC, bertolak dr Putrajaya dalam pukul 6.00 ptg hari khamis n sampai BP pd pukul 9.00 mlm....trus pg makan, sbb kan lapo x makan lg...malam first ni aku makan PIZZA yg aku teringin tue...tp malang sekali sbb sup dia memg sgt2 x sedap ok...cair jek, gerammm aku...laki aku panggil la pelayan tue ckp ngan dia...so dia amek balik n ganti yg lain...pun lebih kurg je...cume elok sikit dr sebelum tue...x tau la ape pasal jd mcm tue.....tension2...

Hari Jumaat ptg tue kite org balik Muo plak.....sampai2 Muo terus g pasar malam Parit Amal...mcm2 makanan yg dibeli,.ayam percik, laksa, jagung n mcm2 la...pendek kata makan saje la...badan pun bagai dipam-pam..heheheh..malam tu plak kite org pekena 3 LAYER TEA...peh sedappp....hehehhe, mcm ni rupe air tue...korang penah minum x????




i like....sgt sedap....



aidil minum air suam sahaja.....baik utk kesihatan...

Hari seterusnya (Sabtu) kite org cadang nak balik BP dalam pukul 3 pm gtu la...tp dalam kul 2.00 pm tue dapat panggilan drpd Pak Long aku...dia bagi tau yg atok sedara aku meninggal dunia...(Al Fatihah utk arwah)....kite org pun bersiap2 n terus g umah dia...ingat kan dia meninggal kat umah sbb sebelum ni dia dah kuar hospital...rupe2 nyer dia meninggal di hospital...so jenazah x da la masa tue., aku n husband pun berkira2 sama ada nak balik atau pun nak tgu jenazah tibe...tp seeloknya tgu la sbb nak beri penghormatan terakhir utk arwah....so kami tgu la sampai pukul 5 lebih jenazah pun tibe,...

Aku pun ambil peluang utk melihat wajahnyer bt kali terakhir....bile dah dapat tgok je aku pun terus trun niat hati dah nak balik la....tp bile sampai bawah tue...dia org kata biar jenazah jalan dulu....jd tgu sekejap...lepas dah siap sembahyang sume jenazah pun di bawa n kami pun balik....

Lebih kurg dalam pukul 6.15 baru kami gerak balik ke BP...sampai BP singgah kat pasar malam PESTA plak...tgok mak mertua aku niaga...aku pun sempat beli nasi lemak..makan lagiii......huhu...malam aku x kuar..sbb laki aku ada meeting persatuan dia, aku malas nak ikut, tdo lg sedappp........kihkih

Hari ahad plak...pepagi aku dah kejut laki aku sebab aku nak makan roti sadin telor....x sah kalau balik kg x g makan kat cni...roti canai dia memg sedap..tp org punye la ramai...kami pegi ber2 sahaja...mcm biasa la kalau balik kg aidil jarang ikut aku...dia dah kuar ngan mak mertua ku...so berdating la kami....gambar sume x sempat nak snap...tgahari plak mak mertua aku masak mee bandung...n malam plak aku nak makan bubur ayam yg sedap tue...n nak beli sate....pegi punye pegi kedai tu ramai sgt, n seat pun x da...so x jadi la makan...bawak balik sate jek...malam kul 12.00 am kuar lg g makan maggi goreng lak....memg gile makan jek....ko x ingat2 aida yg ko 2 dah gemuksssss.........

Hari isnin aku pegi klinik utk amek MC...n cek ape2 yg patut...n belum berhasil lagi...caiyok aida...dapat la MC sehari...balik umah makan2 n tido lagiii....ptg g jalan2 paso lagi, malam plak baru dapat makan bubur ayam tue....tp skg rasa macm dah kurang sikit la, maybe bt dah terlampau banyak kot...balik singgah jap umah member sampai kul 12.00 am lepak umah dia....and dalam kul 1.30 am kami pun gerak balik Putrajaya n sampai sini dalam pukul 4.00 am....tp i still bole bertahan lagi k, tp balik nie conform lepak....huhu...begitu la kisah balik kg kali nie....

opsss....balik Putrajaya kereta dipenuhi dengan kerepek2 yg aku bawak utk dijual dgn budak2 opisss.....huhu...aidil tido dgn kerepek....

ok lah setakat nie je lah celoteh aku kali nie..panjang bebeno..bosan lak korang nak baca kan....



Friday, November 5, 2010

JoM BaLik KamPunG

Salam & hai...

Seronoknyer nak balik kampung..heheh..x sabar plak rasanyer,
padahal baru 2 minggux balik kg...aku kan memg selalu balik kg...
kali ni x sabar nak tgok baby Deana....

ok lah...malas nak bebel byk2..bagi rakan2 ku yg akan pulang ke kampung...berhati-hati lah di jalan raya...ok la selamat bercutii sume...jumpa lagi minggu depan.....

zassss........

LuKiSaN


Salam dan hai,

Lukisan ape plak la tue aida oii....ntah ape2 je la ko nie aida, dah x da cerita la tue...cite pasal lukisan plak,..hehehe..janji belog ni ter update....btul x???

Berbalik pada tajuk tue ye....sebenarnya anak aku skg nie suke sgtt suruh aku melukis..huhu..mane la ibu pandai lukis nakkk....tp dia dok merengek2 suh aku lukis gak...nak x nak aku lukis jugak la, lepas satu..satu dia suh aku lukis...ayam la, itik la, kereta la & macam2 lagi la...

Bile aku dah penat melayan dia..aku suh dia g kat ayah dia lak...dia pun suh la ayah dia lukis..nampaknye lukisan ibu canteek sikit la drpd lukisan ayah...hehehe (jgn marah yea ayah)...hasil lukisan kami akan menyusul sebentar lagi....huhu




Nie lah hasil lukisan kami...cantik kan (sila jgn gelak yea)...




Yang nie hasil kerja tangan ayah...hehehhe (aku yg terlebih gelak tgok)...



Yg ni pulak dah tentu la hasil tangan ibu....cantikk bangat kan aidil...



macam ckp dengan..



TUNGGUL.....


hahaha...pepagi dah bt aku sakit hati jek....
aku ckp ngan dia, dia bole bt x tau jek...

pas aku dah ckp pandai lak dia tanye balik...ntah ape2 la...
selalu mcm tue, menguji kesabaran betul la...


time aku ckp ngan dia, dia bt keje lain..
pastu kang nak bt dah x tau...tension aku...

Thursday, November 4, 2010

PuSaT AnaK PeRmaTa NeGaRa...

Salam & hai

Sebelum nie aku ada hantar borang permohonan utk anak aku masuk kat PAPN tue...tibe2 aku terdorong utk mohon aidil dok kat PERMATA tue....sbb ikut kak gee pegi hantar borang utk Qiera...tgok tempat dia sgt2 best...sesi pembelajaran dia pun mcm ok je...so terpanggil la utk memohon..tp tue pun nasib la kalau dapat ALHAMDULILLAH...kalau x dpt pun x pe...mungkin ada org lain yg lebih layak...

Masa aku pegi sana tue...cikgu kat situ kata kene rajin la follow up...biasa kemasukan awal tahun katanyer...so td aku try la kol PERMATA kat Cyberjaya tue...cek punye cek nama aidil masih lagi waiting list....tp x pe, ape2 hal pun tgu je la....nanti PERMATA akan kol kite andai kata dapat....pegawai tu kata x semestinyer awal tahun..kdg2 ada jugak yg di ambil bile2 masa jek...jd tunggu je la wahai ibu....

ada beberapa faktor yg dia akan tgok....sprt gaji ibubapa, jarak antara permata dgn rumah n tanggungan ibubapa....

p/s ; kak gee...sama2 lah kite menanti dgn sabar yea..heheheh



Wednesday, November 3, 2010

tetibe rasa nak...



makan
PIZZA..

huhu...mcm nak makan ape jek...g je la makan,
tp x pe la tunggu hari khamis @ jumaat kang baru makan....
makan kat mane lg kalau x BP Mall kan,...kalau ngan husband aku mesti g PIZZA sana...x penah g PIZZA kat alamanda nie....

aku bosan sgt hari nie....nak makan ape kat cafe pun x tau dah...rasa mcm dah jemu la..
nasib hr nie ada Pasar Tani...so leh cr makan kat sana..nasib jugak ada org nak bawak aku...kalau x , x lalu gak nak jalan...heheheh..

k lah cau dulu la....jap g dah nak g pasarrr.....jomm.....

Tuesday, November 2, 2010

<< Apa aKu NaK BuaT Nie >>

Salam & hai....

Bosannye aku hari nie....x tau nak bt ape dah...dah la fb dah kene blok...kalau x leh gak aku skodeng2 fb tue...tp ape bole bt dah byk benda dah kene blok...redo je la...x sabar rasanyer nak cuti..jumaat ni dah cuti dah....huhu...horeyyyy...

hai kawan2 mcm mane agaknyer aku nak turunkan berat badan aku ni erk...nak excercise pun mcm x da masa jek...tp rasa mcm nak nekad je...hari sabtu n ahad nak g jogging la...kat keliling 5R4 tu ok gak kan....huhu..tp bole ke????semenjak aku keguguran tue...rasa mcm takut lak nak belari2 nie....

ada cara lain ke?????nak kata makan malam, x jugak aku makan malam...biasa sebelum maghrib dah makan dah....hish risau2...tp aku akan cube sedaya upaya utk menurunkan berat badan aku seperti sedia kala....(sebelum aku mengandungkan aidil dulu...hehehhe).....insyallah...

BeLaJaR LaGi....

Salam & hai...

Semoga kawan2 ku semua ceria di pagi2 isnin nie...:)
Hujung minggu yg lalu aku dok di rumah sajo...ermmm...ape lg x da aktiviti kan so aktiviti kite org adalah mengajar aidil utk membuang air di toilet....

masa pagi sabtu tue...lepas mandi je, ayah dia kata pampers habis so x payah pakai pampers..dia pun tanpa byk soal pakai je suar...ada la sekali dia terkucil...dia pun x berapa pandai lg...so kite la yg kene bawak dia pergi toilet utk buang air kecil...setiap 15minit @ 30 minit mesti bawak....kalau terlambat siap la dia terkencing....hari sabtu tue adala sekali dia terkucil...

hari ahad plak....sama jugak mcm hr sebelumnyer still kite kene bawak dia g toilet....tp ok la dr sebelum2 nie langsung x nak bukak pampes...nak pakai jek...tp hr nie dok umah pengasuh terpaksa la pakai pampes lg..kalau dia dah pandai sepenuhnya baru x pakai pampes la...kesian plak kat pengasuh nanti kalau aidil terkucil....

tue je la pembelajaran aidil sepanjang sabtu & ahad nie...semoga aidil cepat pandai yea....