Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (10) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (343) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, January 29, 2011

Nak CuTi Ke Tidak Nie???????

Salam dan hai,

Huhu...semua org dah semangat nak bercuti nie...ada yg dah last hari nie....
x terkecuali jugak aku....aku sebenarnya dah apply cuti n dah approve pun...TAPI..aku x tau lagi nak cuti ke tidak nie....bergantung pada cik abg la....

Seandainya aku x jadi cuti...aku akan angkut anak kesayangan aku tue datang opis sbb mama cuti 31 Jan & 2 Feb kerana balik kampung halaman di Sabah....memandangkan ramai yg cuti bole la aku bawak aidil...kalau bos2 pun ada x nak la bawak kang menggangu lak....

Mak mertua i dah tanye ajo bile nak balik...huhu...(nak jumpa cucu kesayangan la tue...bukan nak jumpa kite org..hehehhe)

Ok lah..setakat nie jek update ringkas dari aku....selamat bercuti sume n Selamat Tahun Baru Cina....

p/s : kalau cuti dah approve silap2 memg cuti la...

Friday, January 28, 2011

ibu nak k**c**g....huhu...

Salam dan hai,

Akhir-akhir nie memg malas ckit la nak update belog nie...huhu...dah 2 hari nie aku sorang yg antar aidil ke rumah mama...sbb si ayah kuar awal...jam 6.30am...so aku dgn relanyer terpaksa lah gagahkan jugak dukung si bayi kawah nie.....huhu

Semalam dia masih tidur lagi...so aku kene dukung la...tp td dia dah bangun...so x da la sengal tangan aku nie...masa dia dah bangun ni aku pun bukak kan pampes n tukar baju....dia kata x nak pakai pampes....aku pun suh la dia g toilet dulu..tp dia kata x nak ncing la....ok2...

Dah siap2 kami pun kuar la utk g umah mama....dalam perjalanan nak ke umah mama tue...tetibe aidil cakap "ibu nak kencing bu"....huhu..kelam kabut aku trus dukung dia suh dia tahan jap....tp seram lak aku kang tetibe dia terkencing lak kan....aku pun trus pakai kan dia pampes kat tepi lif tue....nasib x da org nampak....huhu...

Sampai umah mama aku tgok dia x kencing pun lagi....maybe dia dah terasa nak kencing tue terus dia cakap tue...huhu...aidil2...kelakar la...bole jek pakai pampes sambil berdiri..hehehhe...


Thursday, January 20, 2011

JaGa Ko PenCuRik........

jumpa ko kat sanaaa yea.....

Salam dan hai,

Kenapa la ko bt keje nie erk????dah x da keje lain ke???huhu...x pasal2 aku dah membebel kan, adoi..memg bukan rezeki kami kan....

Semalam masa balik keje tue, husband aku dah naik dulu...sbb dia nak cepat nak turun balik nak main badminton, so aku je la sorang2 amek aidil....jalan ler terkedek kedek kami 2 beranak....

Sampai2 je kat umah, aku terperanjat la sbb aku tgok rak kasut belah atas clear jek, aku trus amek tel, nak call husband, sekalinyer dia x bawak telefon....dalam kepala otak aku ada 2 benda la, sama ada kasut tu dah kene curi atau husband bawak turun ada member nak pinjam ke, tp x kan la kan.....

Aku pun bt x tau je la....sekali masa laki aku balik tue dia tanye perasan x kasut x da....aku pun ckp ar tue la..aku tanye la mane?dia kata dah kene curi la........aku ape lagi...geram la, kurang ajar punye pencuri....huh

Semalam 3 pasang kasut hilang, kesemuanya kasut husband aku tp aku yg terlebih geram, dia senang je jawab biarla jumpa la kat akhirat nanti....hoho..

Kasut sukan 2 pasang hilang, adidas n puma...kasut keje pulak sepasang hilang, valentino rudy...pencuri ni pandai dia amek yg ada brand jek...yg biasa2 dia tinggal...mesti dia nak jual kat bundle kan....kasut sukan ada lagi 2 pasang aku punye n husband punye dia x amek...sbb jenama biasa je kan,,...geram btul kan...

Semalam terus bawak masuk rak kasut, ape lagi letak dalam stor la, aku x suke rak kasut terpampang dalam umah....huhu...tp dah terlambat, dah kene curi pun....redha je la, nak bt cmane kan....


Wednesday, January 19, 2011

SeMaKiN Ok...


Salam dan hai,

Huhu....lama dah aku x update blog nie, kemalasan melanda...sebenarnya nak cite pasal aidil tp x cite2...skg baru rasa nak cite...

Perkembangan terbaru aidil skg nie....nampak mcm ok, g umah mama pun dah x nangges (nanggis mengada ok)...skg nie aku akan hantar dia masuk dalam....baru dia puas hati, tp kalau mood dia ok, aku hantar kat pintu je la....

Pagi2 memg dia x nak mandi...sejuk katanyer...just aku salin2 pampes n baju trus g umah mama...dah beberapa hari nie dia sgt ok n bagi kerjasama....huhu

Skg nie kat umah dah x pakai pampes dah....dah x terkucil lagi dah...tp jgn dia leka tgok tv la...mau terkucil...tp kat umah mama masih pakai lagi, aku masih x confident lagi....mcm nak ckp ngan mama dia, tp x tercakap lagi....

Aidil ni kalau dia nak kencing dia selalu g sendiri..takut gak kekadang bile g toilet sendiri...aku intai jek dia selalu..tgok dia dah cuci btul tue ok la....tp dia selalu nak tekan flush tue....hari tue dah jatuh dah sekali,,,ada ke dia panjat, mane la x jatuh kan....


Muhammad Aidil Iskandar......sewaktu umur 5 bulan bersama ayahnda tersayang......

Saturday, January 8, 2011

KiSaH aiDiL HaRi nie.....

Salam dan hai,

Nie sambungan kisah aidil semalam....
Hari nie aidil mengantuk sangat2, kejut2 pun x mau bangun...jadi ayah pun dukung je lah,sampai umah mama baru aidil sedar....trus nanggis x nak p, aduh nape la kamuu????

Pastu seperti yang dirancangkan semalam, aku akan hantar aidil sampai dalam bilik terus...aku dah baringkan dia n bg susu sume aku pun jalan ler nak p keje...alih2 dia leh kejar aku lak....aku pun angkat balik n letak dalam bilik semula....aku dah pujuk2 dia senyap la, pastu aku pelukkan dia bantal.....dia kan suke nak pegang2 aku bile menyusu...

So, dia senyap kan...aku pun g la keje....laju2 aku jalan, aku dengar dia senyap jek....td aku tpn mama dia, mama dia kata dia diri kat pintu bilik...bila tgok aku x da tue dia nanggis jap, pastu dah ok semula....

Mama kata jap jek, irfan pun dok peluk2 dia la...lama2 dia main la, pastu dah kuar bilik g tgok kartoon...huhu...nampaknyer lepas ni kene hantar sampai bilik la jawabnyer...

Mama n ibu pun dah agak pening gak nie...sbb dah x tau nak bt camane....harap2 dia ok la...


CokLaT!!!!!!

Salam dan hai,

Ape kes plak dgn coklat niee???
Hehehe....semalam kan aku pose kan...masa amek aidil semalam laki aku g kedai, so beli la coklat sekali utk dia...pastu terus jalan balik la...

Sampai je umah...aidil pun bukak coklat dia, dia makan separuh pastu dia x nak plak, trus masuk mulut aku..hahahahha...aku pun dengan sedap gigit je la...tgah syok2 gigit baru teringat "eh ibu puasa la...."huhu...

Terus kumur2, pastu gosok2 gigi, memg aku x telan lg...tp mcm dah rasa manis2 coklat tue...hahahah....hai coklat2..

satu lg kes plak...aku rasa mcm semacam jek semalam...mcm nak p**d jek...g toilet kul 6 mcm dah ada tanda....tp aku x makan pun la, tgu azan jugak....alih2 pas magrib baru btul2 ada....so aku anggap mcm aku x pose je la semalam.....:(

huhu..tgah sakit perut skg nie....arrgggghh.....

Friday, January 7, 2011

aPe maSaLaH KamU SaYanG???

Salam dan hai,

Belum terlambat rasanyer utk aku mengucapkan Selamat Tahun Baru 2011 pada korang sume....huhu...agak bersarang jugak la blog aku nie...dah lama aku x update...penyakit M aku datang dah...n masa pun x berapa nak mengizinkan...

Skg ni aku rasa stress sgt2...sbb aku x tau ape masalah si aidil nie, asal pagi nak g umah mama je mesti dia nangis...pening pale aku dibuatnyer...mama pun dah pening, mesti mama susah hati kan, aku memg x penah salahkan mama dia, sbb aku tau skg nie masalah adalah pada aidil....dia skg nie sgt2 manja..pening ibu tau aidil...jgn la bt mcm nie lagi.....

Aku rasa dah makan minggu jugak la dia dok bt hal pepagi, tp ptg happy jek...dr cara dia pagi td, nampak yg dia nak aku ada kat sisi dia jek,....huh...x bole la syg ibu kan keje....Pagi tadi Irfan yg bukak pintu, mama nyorok blkg pintu, aidil pun x nak masuk...pastu aku ckp la ibu teman eh...dia pun suke je la bile aku teman....amek ko bile aku nak kuar dia pun melalak la....

Mama pun pening ler....mama sampai tpn ibu sbb risaukan si aidil mcm tue...so esok aku try hantar dia sampai dalam bilik...tgok ape reaksi dia esok...huhu..dugaan...

Ok lah, aku stop dulu sampai sini...mood aku skg asik memikirkan mcm mane x nak bagi dia nanggis pagi2....help me...




p/s : aidil tolong la jgn bt mcm nie...kamu tue dah besar...bukan baby lagi....huh...