Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 29, 2012

AnTaR PenGanTin MoK Su

Assalamualaikum....

Hari Sabtu 17 November 2012 hari tue kami semua pergi hantar pengantin moksu kat Parit Pelampong, Bukit Gambir....adik aku nie sebenarnya dah lama bernikah masa seminggu raya hari tue...25 Ogos 2012, tp belah lelaki lewat sikit sbb nak saing dekat adik kepada adik ipar aku...

Kita org gerak dari Parit Pinang 1000 lebih kurang jam 12.00pm...dikhabarkan nak bersanding jam 1.00pm...kita org sampai sana pun dalam kul 12.45pm mcm tue la..x lama lepas tue azan, so bagi kaum adam ramai la yg sembahyang dulu...aku pulak nak tunggu balik baru solat sbbnya nak sanding cepat masa tue...(ceh macam aku pulak yg nak sanding) huhuhu...(masa nie dah mcm mendung jugak la)...

Sedang kaum adam solat, hujan pun turun....hujan turun dengan lebatnya...alhamdulillah hujan rahmat....kami pun berteduh la kat bawah khemah yg ada dekat2 dgn surau tue,...makin lama hujan makin lebat berserta dengan hujan sekali....kami pun beramai2 masuk dalam surau tue...yea la masing2 pun ada anak kecik kan...

Tunggu punye tunngu hujan still lebat jugak....aku pun siap2 dah solat, alang2 sambil menunggu tue..adalah lebih baik aku solat...bila hujan teduh sikit kami pun diarahkan ke rumah pengantin...tiada majlis berarak sbb cuaca tidak mengizinkan....

Sampai umah pengantin pun hujan lagi, kain aku basah x payah cakap la...masa nie memg dah nak cr tempat duduk jer,,..al maklum la aku kan dukung dak debab tue....yg bestnya member aku masa kat Insolvensi pun datang sama...tq dayah...x lama tue dapatla tempat....aku terus duduk jer...ayah dorang la yg ambil makanan untuk kita org, aku x da la nak ambil sebab pegang si debab tue...abg aidil memg dah basah la masa nie...suka2 dia jer main hujan kan,...kang demam baru tau....

Jom la layan gambar yg anak buah aku snap nie...x byk pun...sebab dia pun x reti sgt, sume gambar moksu yg di ambil...


Ok lah sattle gambar2, tepung tawar bagai aku pun balik..tp bukan aku la yg tepung tawar, minta maaf yea mok su & pok su, kakak kamu nie memg x reti nak tepung tawar...hehehehe

Part balik nie yg aku nak cerita sgt sebenarnya....ada kejadian yg x diingini telah berlaku...hahahhaahahah...aku gelak dulu la...sbb lawak gak sebenarnya...

Masa kami balik tue, masih jugak hujan..tp x selebat mcm sebelumnya la...sampai je rumah aku nie yg pegang anak kecik kononnya nak cepat la masuk dalam umah....keluar jer dr kete terus nak lari lakononnya...sekalinya ada yg menghalang...korang nak tau x kain aku boleh tersangkut kat bawah seat tue...ya ALLAH memg x boleh nak jalan...apa lagi jatuh la (mcm nangka busuk..hhahahha) memg x boleh nak control dah...gedebukkkk jatuh, aku x kisah sgt pasal diri aku tp aku kesian kat Ammar....dah la tgah tido, apa lagi melalak la dia...maybe terkejut la, tp tapak tangan aku still kat kepala dia, nasib baik...huhu..nak naggis pun ada, sakit tau korang....

Tp alhamdulillah Ammar mcm x da ape2 la yg serius, aku?????ada la luka sikit kat lutut, to sampai skg lutut masih sakit lagi....balik kg mcm nak urut la..takut2 salah urat, cik abg dah urut jugak tp mcm sakit lagi....

Sekian, cerita hantar pengantin mok su nie....huhu....ape2 pun SELAMAT PENGANTIN BARU DI UCAPKAN KEPADA MOK SU DAN POK SU....semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa....amin...


No comments:

Post a Comment