Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, January 4, 2013

PeMiLiHaN TaDiKa UnTuK aNaK suLonG Ku

Assalamualaikum....

Sori yea korang entri lama terperam sebenarnya nie...hehehe

Cerita hari nie adalah berkisar tentang pemilihan tadika untuk aidil...maklum la dah nak start sekolah kan...hari tue kita org ada survey tadika kat area Desa Pinggiran...dan ada satu TADIKA ABIM dan mungkin tue lah pilihan kami, sebabnya memg nak cari tadika abim...sebelum ada tgok tadika abim kat Sungai Merap tue, tp jauh la pulak aku nak hantar....

Selepas tue, kami ada jumpa satu tadika LITTLE CALIPHS pulak kat Desa Pinggiran tue, sebelum nie x da pun tadika tue..cube la kol n katanya baru nak bukak, so 2013 adalah intake yg pertama...kami pun bercadang nak hantar kat ctu je la...aku nak hantar pun x la jauh sgt....so dia mintak kami hadir masa open day yg dijadualkan pada 16 Disember 2012....

Nak dijadikan cerita, kami pun pegi la masa hari tue untuk dengar taklimat dorang...tup2 clear jek, banner sume dah x da, patutla sebelum nie kami kol x pernah berangkat...x jadi bukak la tue kot.....nasib jugak x da buat bayaran ape2...so, survey balik kat TADIKA ABIM tue, mcm x berapa berkenan sgt dgn keadaan n suasana kat ctu....

Terus teringat yg aku penah kol LITTLE CALIPHS kat Presint 14, terus la ke sana pulak...kene la cepat2 takut penuh plak kang...dah x tau nak hantar mane...tgok pada keadaan, suasana n cikgu nampak gayanya mcm berkenan jugak la...kemungkinan besar akan ke Presint 14 la aidil...

Alhamdulillah...skg nie aidil dah pun selamat bersekolah kat Little Caliphs Presint 14C..jauh jugak la aku nak hantar...tp x pa demi anak tercinta kan...hehehe...sok2 kalau hubby dah ke situ boleh la dia bawak aidil dengan motosikal sahaja...tp buat masa skg nie aku la yg antar n ambil dia...

Hari pertama sekolah...melalak sakan, hari nie adalah hari kedua..alhamdulillah semakin ok...uniform pun x dapat lagi nie, lg pun mgu nie x formal lagi..just pre-reading je..insyallah 7 Jan 2013 baru start class yg formal...
 

4 comments:

  1. salam. blh review x tadika ni. saya bercadang nak hantar anak berumur 4 tahun pada tahun depan. ada perkhidmatan van sekolah x?paling awal boleh hantar anak pukul berapa ye?ada extra charge x?terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Ada tadika namanya Tadika Rumah Ibu jln 4A/3 kat desa pinggiran, lot kedai. Dengarnya ok

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Sy pn tinggal di desa pinggiran gak. Sy pn tgh cr tadika yg sesuai dgn anak sy gk. Ok x little caliphs tu? Tadika rumah ibu tu ok x?

    ReplyDelete
  4. Sy br perasan yg nama anak kita sama la...Ammar Rizqi hahaha anak sy lahir 27 November 2012, sebaya la gk diorg kn hehehe

    ReplyDelete