Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 5, 2009

SaaT PerKenalan Aku & Suami....

Ada la yg tanye kat aku mcm mane aku kenal ngan suami aku ni kan..xcly aku kenal dia masa zaman aku belajar kat kolej dulu..AKADEMI INFOTECH MARA skg dikenali sbg KOLEJ POLY-TECH MARA, BATU PAHAT,(terletak di Bangunan Tabung Haji, Jalan Timah Sari, Batu Pahat) masa tu aku rasa aku dah sem 3..then kene dok umah sewa..aku ngan kawan2 aku yg lain pun sibuk la survey umah sewa kat Taman Bukit Pasir tu..(agak berdekatan jugak ngan kolej aku tu la)kalau x silap aku bapak Ju yg carikan umah tu...

Kami pun dok la umah tu...sewa RM380,aku dok dgn geng2 aku (KAK AIDA,SHIDA,INA,EILA,NADIA,KAY,WAWAN,SITI,AISYAH & AKU),10 org satu umah tu...betapa la riuh nyer umah anak dara nie..setiap kali tibe besday kite org akan sambut n mesti ada yg surprise...st hari tu aku x ingat la besday sape, kiteorg dgn riuhnyer siap sedia beberapa baldi air utk disimbah pada tuan punye besday..tgah dok seronok2 kan pak cik POSMEN (jiran selang beberapa buah umah), marah kite org sbb bising sgt kot..last2 sume masuk...diam jer..aku ni sebenarnya dah kuar tajuk lak nie...tapi x pa la jap g aku cite pasal perkenalan tu..aku rindu sama KORANG..............(byk kenangan kite org)ops lupe lak nak cite..kite org ni kalau nak g dating kan pakwe amek kat LORONG tu tau sbb x nak jiran2 nampak..kang mati dia bg tau ngan tuan rumah..tuan rumah kite org ni baik jugak la...dia pun mcm x suke la kalau ada lelaki amek kat umah ke...

Okey skg cite pasal perkenalan aku plak...dulu laki aku n family dia tender kat canteen sekolah (Sek.Rendah Arab Bersepadu) x jauh dr umah kite org n umah dia...sebenarnya umah dia dulu berdepan ngan umah sewa kite org (Jalan Putih, Taman Bukit Pasir), jadi tiap2 ptg bile laki kau dah abis keje ni dia akan balik umah naik van,,,so kite org panggil dia abg van...then dia selalu singgah umah kite org bg makanan,waktu tu aku x penah pun amek port...

Ada satu malam tu member aku dah kunci pagar...n sume pun dah masuk..x lama pas tu kiteorg dengar mcm ada org gegar pagar..terkejut gak masa tu..kite org pun pakat tgok la...alih2 ada kete control kat luar tu..memula pelik la sape yg main...kite org amek je la,atas kete control tu ada la sekeping kertas..upenye kete 2 dtg dr umah laki aku ni la...dia n kawan dia (WAN) punye keje...kite org bawak masuk la kete tu..dia org control dr jauh..dah bergerak2 kete tu dalam umah..dalam kertas tu dia ajak kite org sume g makan..dia nak belanja...kite org nak KFC tp dah mlm kan...so g kedai makan kat BUSTAND lama tu..ape nama dia ntah..tp ada ISKANDAR gak...laki aku ni minat tul nama ISKANDAR...dulu dia menyamar nama ISKANDAR...oleh kerana terlampau suke nama tu anak kite org pun ada ISKANDAR gak....

Member2 umah aku bg no phone aku kat dia, kononye aku kan line Johor nanti kalau dia nak kol murah la..dia pun kol la aku...dia kata nama dia ISKANDAR aku pun ia kan je la...n dalam phone tu la dia bg tau nak kuar kol bape sume...ms tu kite org kuar kul 9 lbh kalau x silap..dia ngan member dia & kite org 8 org (wawan n nad x ikut)..g la makan...borak2 la ms kat kedai mkn tu...pastu dia bawak la kite org pusing2 BP..

Keesokkannye...dia kol aku...dia ajak kuar lg...ayat dia lebih kurg mcm ni la...

Yan : Awak jom kite kuar makan...
Aida : Nape awak ajak saya, kalau nak ajak kenela ajak sume..nanti ape kwn2 ckp..
Yan : Awak ajak la siti..esok saya bawak la kwn yg lain pulak...gilir2...
Aida : Amboi!!!!ok lah, on la..

Hari berikutnye pulak, dia ajak aku lg....dah hr2 seterusnya ...di sini la bermulanyer bibit2 cinta kami...dia sebenarnya bukan nak jadi kan aku awek dia pun...tp org kata ape,,,dah jodoh kan...start dr hr nie..aku hr2 g mkn ngan dia,,,dah sememangnya aku x masak kan masa bujg tu...

Lama jugak la kami bercinta...aku habis study 2003, then aku keje kat Bee Pee sebelum aku keje kat Putrajaya nie (2005 ke Putrajaya)...kami pun merancang utk bertunang,pada tanggal 01.01.2006 aku selamat bertunang, dan tempoh selama setahun hidup...selepas setahun setengah bertunang kami pun bernikah pada 07.07.07...

Begitu la kisah cinta kami ber2...

p/s : gambar ada tapi x scan lg la...dulu2 kan amek pakai kamera biasa tu..nanti kalau ada gambar aku post kan eh...


5 comments:

  1. best gak ek citer cinta ko..hahaha..tergelak aku baca..sampai keta kontrol masuk lam umah..siot jek yan ek..his..his...kira cara dia nk ngorat masa tu,leh tahan nakal ek :p
    hope korang kekal bahgia hingga akhir hayat :-)

    ReplyDelete
  2. hehehe...kelakar jugak la..tergelak aku bile teringat..ko doakan aku la yek kekal hingga akhir hayat...aminnnn.....

    ReplyDelete
  3. zaa....ko komen kat entry lg satu tu...aku ddah padam,...jd aku jawab kat sini la yea...tu la abg van pun abg van la kan....hahahhaahha

    ReplyDelete
  4. salam ... ni aida kecik2 kat aimbp dulu kan????

    ReplyDelete
  5. salam....x da la kecik sgt..heheheh...ni sape erk???

    ReplyDelete