Kami menjual barangan baby terpakai seperti baby carrier, car seat,stroller,buggy,baby cot, buaian, walker, playpen dan macam-macam lagi barangan keperluan baby berjenama..Selamat mencuci mata..terima kasih..

Boleh hubungi saya sekiranya berminat: 012-7432382 Aida...(whatsapp / telegram / sms / call)

COD Batu Pahat, Johor
Perkhidmatan penghantaran / pos juga disediakan...(harga tidak termasuk kos penghantaran / pengeposan)...tq

SILA KLIK DI SINI UNTUK MENCARI ITEM YANG MASIH AVAILABLE.....TQ

ABC Design (1) Aidil (4) Ammar (7) Available (18) Baby 1st (2) Baby Ace (1) Baby Carrier (18) baby chair (4) Baby Club (1) Baby Cot (192) Baby One (2) Baby Shield (6) Bassinet (2) Bebe Confort Loola (1) bonbebe (4) Boori Country (1) Britax (3) buaian (18) buggy (8) Capella (12) Car Seat (31) Cars (1) Casatto (1) chicco (2) CHILDCAR (1) Combi (7) cosatto (1) Cosco (2) Creative Baby (1) Eddie Bauer (1) fisher price (3) Freestar by bonbebe (3) Ganen (1) Gelite (1) Gelongsor (2) Geoby (1) Good Baby (1) Graco (1) Grow n Up (2) high chair (2) horse (1) Ibu (1) Ikea (6) Jalan (1) Katil Baby (192) Katil Dewasa (1) Katil Kanak-Kanak (3) Kayu Jati (1) kayu solid (2) kek (1) kerusi (4) kerusi malas (1) Kerusi Set (1) kesihatan (1) Kesihatan Ammar (1) Kraft (1) kuda (2) Latido (3) Lelong (6) Lerado (1) Little Bean (1) Little Tikes (7) Looney Tunes (1) Lucky Baby (9) Maclaren (1) mainan (2) Makanan (1) Mamalove (24) maxi cosi (7) Meja (5) Meja Kopi (1) Meja Makan (1) Meja Santai (1) Moksu (1) Mothercare (8) Mucci (1) peg perego (2) Peg Perego Pliko P3 (1) pengajaran (3) Pengalaman bersalin (2) Perasaan (1) Perkembangan Ammar (2) Playgym (1) Playpen (4) Playskool (7) PUKU (1) Puree (2) Quinny (1) Rocker (3) Rosewood (2) Safe N Sound (2) safety 1st (4) Safety Fits (2) Safety Gate (1) Scooter (1) sekolah (1) Silver Cross (2) Simple Dimple (1) Sofa Bed (1) Sold (335) step 2 (5) stroller (37) Sweet Cherry (2) Table Picnic (1) Taman Botani (1) The First Years (1) Toys (10) van (5) Walker (16) Zoo (1)

Usia anak-anak ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 26, 2012

PuRee UnTuK aDiK

Assalamualaikum...

Semenjak Ammar dah mula makan nie, aku kene la susun jadual balik semula, memula tue aku buat bubur dia 2 hari sekali...tp bile x sempat tue yg jadi masalah...biasanya kene la sempatkan jugak demi anak kesayangan...bile aku buat bubur utk Ammar mesti Aidil pun tumpang sekaki...sebab dia adalah penggemar bubur..

Jadi aku pun selalu google la kalau2 ada cara yg lebih cepat utk buat bubur nie...aku pun try la buat puree tue,..memg senang la time nak makan kita kuarkan la dr freezer tue...biasanya aku akan panaskan sekejap sebelum bawak ke rumah BS...senang nanti dia terus bagi je...

Selalu aku buat puree carrot, sawi, brokoli n bayam...hr nie aku nak try buat labu pulak...bg tukar2 selera kan...

Mula-mula potong carrot jadi bulat2 mcm nie
Rebus sampai agak2 empuk...kalau nak stim pun boleh..
Setelah diblend, masa blend tue letak air sikit jer..
agak2 blend tue boleh bergerak jer..

Bila nak makan, kuarkan dr peti dan biasanya sebelum g umah BS aku akan panaskan dulu dalam periuk kecik nie...yg hijau tue sawi, oren tue carrot dan yg putih tue bubur nasi...

**semalam aku try buat bubur nasi + labu +carrot...laju jer adik makan...geram tgok dia makan...makan byk2 yea dik, bertambah semangat ibu nak buat puree adik...

2 comments:

  1. walaweh...rajinnya member aku ni. makin bolat la ammar nanti!

    ReplyDelete
  2. semangat nak bg ammar makan nie...
    geram tgok dia makan..hehehe

    ReplyDelete